maanantai 6. toukokuuta 2013

Tiramisua valmistuneen tunikan kunniaksi

Taannoin tuli juhlittua valmistunutta tunikaa tiramisulla. Valmistunut neule on aina juhlan aihe ja sekä tunika että tiramisu onnistuivat erittäin hyvin!

Olen itseeni erittäin tyytyväinen, että sain palat ommeltua heti yhteen. Tähän vaikutti tietenkin se, että toinen samanlainen eri langoilla oli suunnitteilla ja sopiva koko piti testata. Paheenihan on, että näitä valmiita vain saumojen ompelua vaille olevia töitä tuntuu kertyvän. Saumojen ompelu ja lankojen päättely eivät ole mielihommiani. Tekosyitä niiden välttelyyn kyllä löytyy, vaikka oikeasti ei varsinkaan se saumojen ompelu ei ole niin hirveää, kun on niihin sopivat tekniikat löytänyt Dropsin videoista.

Tunikasta olisi pienempi koko ehkä riittänyt, joten sellaista on luvassa sitten seuraavaksi. Toisaalta 7 veljestä on aika paksu lanka ja se saattaa myös antaa vaikutelman todellista suuremmasta koosta. Jossain vaiheessa täytyy kokeilla tehdä jotain vastaavaa Nalle-langasta, joka voisi olla vähän pehmeämmän tuntuinen. Toki käytössä myös tämä 7 veljestä -versio varmasti notkistuu ja neule asettuu.


Tiramisu sen sijaan valmistui samalla ohjeella kuten aina. Nopeasti valmis ja aina yhtä hyvää. Eikä vaadi saumojen ompelua, ainoastaan yön jääkaapissa ja ehkä toisen.
2 kommenttia:

  1. Vitsit, pitäisi itsekkin kokeilla joskus tehdä tiramisua. En ole ikinä tehnyt!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannattaa kokeilla. Helppoa, nopeaa ja hyvää!

    VastaaPoista