keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hortensian aika

Nyt niitä isoja hortensioita saa ja edullisesti. Viime viikonloppuna Plantagenissa oli erilaisia tarjolla todella suuret valikoimat ja pari sellaista kävimme hakemassa lahjoiksi äideille. En ole erityisesti sinisen ystävä, mutta näissä hortensioissa se on aivan ylivoimainen ykkönen. Sininen hortensia on aivan mykistävä!

Äideille ostimme juuri siniset jalohortensiat. Violettikin olisi hyvin käynyt, mutta niitä ei ollut kuin pari ja olivat pienempiä kuin siniset. Niiden joukoista kaivoin suuret yksilöt, joissa on mahdollisimman paljon uusia nuppuja. Muutenkin tarjolla olevat hortensiat olivat todella muhkeita ja hyväkuntoisia. Myös lehtiä oli paljon, joten niistä saa kyllä todella hienon seuralaisen parvekkeelle tai terassille.

Äitini sai lahjaksi myös aivan huikean vaaleanpunaisen hortensian. Tässä olikin ihanat kukat jo auki, joten koko loisto on jo nyt nähtävissä. Siniset hortensiat olivat vielä lähes täysin nupuilla, mutta avautuvat kyllä upeasti, kun saavat olla vähän auringossa. Itselläni hortensia tuntuu viihtyvän parhaiten puolivarjossa ja sitä saa sielläkin kastella lähes päivittäin. Hortensia tuntuu kuitenkin selviävän aika hyvin myös kuivahtamisesta silloin tällöin, mutta sitten kun joku kerta on liikaa, kukasta poistuu väri. Se väritön kukkakin näyttää silti ihan kivalta.

Itselleni ostin punaisen puutarhahortensian parvekkeelle. Olin ajatellut ostaa kaksi, mutta tämä oli sen verran suuri, että yksikin riittää (ainakin toistaiseksi). Sininen olisi ollut aivan mahtava, mutta kun parvekkeella muut kesäkukat ovat punasävyisiä, ajattelin nyt tällä kertaa pysyä suunnilleen samoissa väreissä. Violetti olisi ollut paras, mutta sitä väriä ei tällä ollut. Mutta onneksi on punainen, joka tietysti kelpaa minulle aina. Nyt vielä kun nuput aukeavat auringossa, niin nähdään tarkalleen mitä sävyä sieltä on oikein tulossa!

1 kommentti: