perjantai 17. toukokuuta 2013

Paluu parvekkeelle

Nyt vihdoin on talvehtineet kasvit haettu takaisin parvekkeelle. Meni vähän liian myöhään aikataulusyistä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Aika hyvässä kunnossa muratit olivat talven jäljiltä. Varsinkin saviruukussa ollut muratti oli aivan tummanvihreäkin. Vielä täytyy siistiä ruukut ja lisätä vähän multaa. Olen myös vähän suunnitellut istuttavani niiden seuraksi sisällä olevat pienet hortensiat. Hortensiat kuivuvat pienissä ruukuissa niin nopeasti, että ne pitäisi saada vähitellen istutettua jonnekin. Harkitsen vielä myös niiden istuttamista yhteen suureen ruukkuun, mutta täytyy vielä miettiä mikä olisi paras vaihtoehto. Muratit myrkytettiin heti alkuun, kun niissä oli jonkin verran punkkeja. Ainahan niitä jostain kesän mittaan muratteihin ja muihin kasveihin tulee, mutta parempi olisi päästä niistä nyt heti alkuun eroon.

Myös oliivipuut tuotiin takaisin parvekkeelle. Toisessa niistä oli hyvin lehtiäkin jäljellä, mutta koska oksat olivat aivan liian pitkiksi venähtäneitä, ajattelimme radikaalisti typistää ne kaikki kerralla. Lisäksi lehdissä oli viime kesältä jäljellä kilpikirvojen tahmaa, joten ne oli parempi leikata kokonaan pois, kun peseminen on aika vaivalloista joka tapauksessa. Saman myrkytyskäsittelyn saivat sitten myös oliivipuut ja toivotaan parasta, että niistäkin tuholaiset saadaan kerralla pois. Talvehtivissa kasveissa on se ikävä puoli, että myös edellisen kesän tuholaiset heräävät kevään mittaan usein henkiin. Usein tuholaisista pääsee kyllä hyvin eroon, kunhan vaan on ajoissa liikkeellä.

Parvekkeelle toin myös ostamani puutarhahortensian. Se olikin paljon isompi kuin parvekkeella viime vuonna ollut, joten jouduin katsomaan sille uuden paikan. Nyt sitten vaan odotellaan, että kukat aukeavat kunnolla!

2 kommenttia:

  1. Onpas komeat muratit! Itse onnistun vaan aina kuolettaan ne.

    VastaaPoista
  2. Joo, nämä säilyivät talvesta aika hyväkuntoisina. Varsinkin yksi jo nyt täysin vihreä ja pari päivää parvekkeella on muuttanut kaksi muutakin vihreämpään suuntaan.

    Nämä olivat talvihoidossa valoisalla vintillä. Parvekkeella olleet muratit eivät ole selvinneet talvesta valitettavasti moneen vuoteen. Liian kylmiä talvia!

    VastaaPoista