keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Puikkojen kilinää: Työn alla Tweed-tunika

Edellisen tunikan valmistuttua jatkoin sitten taas tunikan parissa. Kun nyt kerran selvitin Novitan ohjeen alkuperäisen langan ja sitten sitä kyseistä 7 Veljestä Tweediä sattui löytymään se tarvittu pari kerää, niin tämä langennut enkeli tarttui tähän projektiin. Haluan kuitenkin korostaa, että kaikki muut langat kaivoin omista varastoistani.


Tästä Tweedistä täytyy kyllä sanoa, että se on livenä vielä kuviakin ihanampi lanka. Muutkin viime kauden Tweedin värit olivat tosi nättejä ja ilokseni tämän Tweedin pitäisi käsittääkseni jatkaa ensi syksynäkin Novitan lankavalikoimassa. Kuuluun niihin neulojiin, jotka toivoisivat lankojen pysyvän valikoimissa nykyistä pidempään. Onhan se ihanaa, että tulee uusia lankoja ja värejä, mutta perusvalikoimaa voisi laajentaa, jossa olisi näitä pysyviä lankoja enemmän; ainakin pari kolme vuotta. Lisäksi voisi sitten olla näitä vaihtuvia lankoja muodin mukaan, vähän kuin ne kampanjalangat, mutta paremmalla saatavuudella.


Tweed-tunikan kimppuun kävin siis käytännössä muuten samoilla langoilla kuin aiempaan, ainoastaan Polkan vaihdoin Tweediin. Kokeilen nyt pienempää kokoa, mutta veikkaukseni on, että se voi mennä (tietenkin) jo liian pieneksi. Siinä tapauksessa täytyy sitten vaan antaa tunika eteenpäin. Tiedänkin jo valmiiksi yhden henkilön, joka on juuri näiden samojen värien ystävä!


Tässä vaiheessa olen tykännyt sekä aiemman tunikan että tämän uuden kuviosta. En kyllä osaa sanoa kumpi olisi parempi, mutta onneksi ei tarvitse valitakaan! Tämä on ehkä perinteisempi versio, mutta kyllä ne sen Polkan värikkäät raidat toimivat ihan yhtä hyvin.


Kyllä tuo siksakin neulominen on hauskaa puuhaa ja paljon helpompaa kuin miltä näyttää! Valmistuu vaan niin kovin nopeasti, sanoisinko liiankin nopeasti. Kohta taas se tylsä päättely ja saumojen ompelu odottaa, mutta tässäkin siihen toimii hyvänä motivaationa se koon tarkistaminen, jotta voi taas aloittaa seuraavan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti