torstai 2. toukokuuta 2013

Shakkiruutua työhuoneeseen

Nyt kevään myötä on ollut mahtavaa käynnistellä yhtä ikuisuusprojektia eli työhuonetta. Työhuone on muuton jälkeen viimeinen keskeneräinen huone; se huone, jonne voi lattialle kantaa kaiken sen, mille ei ole vielä ihan tarkkaa paikkaa. Muuton jälkeen voimat kyllä ehtyivät, mutta nyt on oikeasti tosi kivaa päästä hommiin. Päätimme jo kauan sitten tilata sinnekin kiinteät kaapit ja nyt on nekin vihdoin saatu tilaukseen.
Jo pidempään on ollut ajatuksena, että työhuoneeseen (joka on siis myös viherhuone ja kuntosali; vietämme siellä koko perhe paljon aikaa) tulevien kaapistojen lasiovet ovat mustavalkoiset. Olin ensin ajatellut perinteisempää linjaa, mutta aloin sitten miettiä aivan muuta. Pidän valtavasti shakkiruuduista ja ihailen keittiöitä, joissa on shakkiruutua lattioissa mustavalkoisena tai muuten. Viimeisimmässä Glorian Kodissa oli myös esim. aivan ihana talvipuutarha, jossa oli ihan sininen shakkiruutulattia. Miksei se olisi meidän keittiöönkin sopinut, mutta kun oli mahdollisuus ottaa koko huoneistoon sama yhtenäinen lattia, niin käytin sen mahdollisuuden ja olen siihen todella tyytyväinen (edelleen)! Shakkiruutua toin keittiöön sen verran, että hankimme Kodin Ykkösestä shakkiruutuiset baarijakkarat ja ne ovat hienot!

Mutta ne kaapiston toiset ajatukset. Aloin miettiä sitä shakkiruutua niihin oviin ja se alkoi kuulostaa todella hyvälle idealle. Netistä löysin myös yhdeltä firmalta kuvan sellaisesta ja se toimii oikein hyvin. Meille tuleva kaapisto on vielä isompi, joten shakkiruudusta tulee todella suuri ja se vähän alkuun arvelutti. Lopulta idea oli niin houkutteleva, että siitä ei vaan voinut enää luopua. Joskus pitää olla rohkea ja olisin katunut tylsää päätöstäni takuuvarmasti myöhemmin. Nyt ne shakkiruutuovet on jo tilattu ja odotan innolla!

Meillä on kodinhoitohuoneessa myös mustavalkoiset kaapit ja ne ovat pääosin mustat. Voisi ajatella, että ne ovat kovin tummat, mutta musta lasi peilaa todella paljon ja siitä tulee tilantuntua. Valkoinen lasi taas ei peilaa juuri ollenkaan, joten efekti on aivan toisenlainen. Alkuun ajattelin, että shakkiruutua voisi keventää ottamalla kaapiston pääosin valkoisena. Hahmottelin molemmat vaihtoehdot paperille ja perheen päätös oli yksimielinen; ovissa pitää olla enemmän mustaa, sillä shakkiruutu ei muuten muodostu kunnolla. Odotan kyllä aivan innolla miltä kaapisto näyttää!

Jossain vaiheessa olisi tarkoitus uusia myös työhuoneen ja olohuoneen nukkamatot. Olen ajatellut niihin luonnonvalkoista Ikean Ådum-mattoa, joka on tosi kivan tuntuinen, kun olen tuttavilla sitä käytössä kokeillut. Shakkiruudun myötä aloin haaveilla sitten punaisesta matosta ja kuinka ollakaan, sitä Ådumia saa myös punaisena. Mustavalkoinen shakkiruutu kun sopii niin loistavasti punaisen kanssa! Mutta en ole mattoja uusimassa vielä vähään aikaan, mutta luulen, että tässä saattaa olla taas ajatus, josta en pääse eroon kuin vaan sen toteuttamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti