keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ruuhkautunut kevät

Toukokuu tuntuu ruuhkauttavan elämän joka vuosi. Yksi syy tähän on jääkiekon MM-kisat, jonka vuoksi arkijuttuja jää kyllä rästiin, ei voi mitään. Sama juttu on aina kesä- ja talviolympialaisten jälkeen ja mistään näistä en kyllä luovu. Kaikki kestävät kukin 2,5 viikkoa ja olen huomannut, että päättyessään aiheuttavat ihan oikeasti jonkinasteista masennusta tai alakuloisuutta kunnes elämärytmiin pääsee taas takaisin. Kisojen päättyminen on tietysti tavallaan helpotus, mutta kun niihin tottuu, jää jännitystä ikävä! Nyt kun on taas pari päivää vierähtänyt alkaa arkirytmi taas palailla. Mutta apua, voiko ensi viikolla oikeasti jo päättyä koulut? Se siitä arkirytmistä.


Toukokuun ruuhkaan kuuluu myös kaikki ihanat eri juhlat sekä äitienpäivä, jolloin viikonloput kotona ovat todella harvassa. Tällä hetkellä digiboksin kovalevy alkaa hälyttävästi täyttyä ja lehtipinot kasvaa; seuraavan kuun numerot alkavat tippua postiluukusta tai lehtikierron kautta päätyä kotiini jo ensi viikosta eteenpäin! Toisaalta kesälomalla on minulla aina aikaa lukea. Liikkumista kisat eivät sentään pahemmin häirinneet. Urheilua ja erityisesti jääkiekkoa katsoessa päivittäisen kuntopyöräilyn polkee ihan oikeasti aivan huomaamatta.

MM-kisojen vuoksi juuri mitään tallennuksia ei kyllä ehdi katsoa ja muutenkin, onko kaikkien sarjojen pakko tulla näin keväällä? Moni ohjelma ja sarja on kyllä kohta päättymässä ja listasinkin muistiin päättymispäiviä jatkuviin tallennuksiin; näitä oli reippaasti yli kymmenen. Siinähän se tilanne sitten kesän mittaan tasoittuu, kun silloin ei mitään tv:stä tule. Wboxin keväällä tullut päivitys aiheuttaa tässäkin ihan turhaa vaivaa, sillä poistaessa toistuvan tallennuksen lukittuu ohjelman kansio kokonaan ja sinne pääsee uudelleen vasta, kun nimeää kansion uudelleen ja boottaa laitteen. Huvikseen en viitsi sitä enää bootata, kun muutama viikko sitten hävitti myös kaikki kanavat boottauksen yhteydessä. Mutta ei huolta, ainakin kerran viikossa laite edelleen boottaa itsensä uudelleen. Olisi kyllä pitänyt jättää lataamatta tuo keväällä tullut päivitys. Uutta odotellessa; ehkä sitten vuoden tai kahden päästä.

Lisäksi tässä on viime aikoina ollut paljon istutushommia ja huoltohommia parvekkeella. Uutta multaa on pitänyt lisäillä talvisäilössä olleisiin kasveihin sekä istuttaa näitä sitten parvekeruukkuihin (kuten myös pari löytöä, jotka tein viime viikolla Kodin Ykkösestä). Viherpeukaloidenkin amppelikukat tulivat viime viikolla ja nekin on nyt haettu ja laitettu parvekkeelle. Parvekkeelle ei olisi nyt näillä näkymin enää muuta tulossa. Rehellisesti voin myöntää, että kesäkukkien istutus ja päivittäinen hoito vie aika lailla aikaa, mutta rakasta harrastusta en mihinkään vaihtaisi. Joka päivä jaksan myös ihailla kukkiani! Ja sehän on kai tärkeintä.


Jotta puuhastelu ei lopu, niin pääsimme sitten työhuoneenkin järjestelyn pariin. Myös kaapit asennettiin viime viikolla ja aiemmat kalusteet on purettu ja toimitettu eteenpäin. Nyt lattialla on sitten tutut laatikot ja röykkiöt, joita ei rehellisesti sanottuna ole ollut muutosta ikävä. Nyt pitäisi suunnitella vähän kaappien järjestystä ja hyllyjen sijoittelua ennen kuin kaapistoa alkaa tosissaan täyttämään. Tätä olen oikeasti odottanut, mutta elämässä on uskomatonta se, että miten kaikki tapahtuu aina yhtä aikaa!

Tulevana viikonloppuna aion ryhtyä tosihommiin työhuoneen kanssa ja tässä on pari päivää aikaa miettiä työjärjestystä. Sen lisäksi aion ehdottomasti myös lukea jotain lehtipinostani. Siinä on vain se huono puoli, että itselläni lukeminen vaatii ehdottomasti rauhoittumista ja nyt luulen, että siihen minulla on tällä hetkellä liian paljon keskeneräisiä asioita. Huvittavaa on tietysti se, että nämä ruuhkauttavat asiat ovat kaikki todella kivoja, joista jokaista tekisi mielellään. Pitäisi vaan osata valita, että mitä niistä tekisi ensin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti