lauantai 4. toukokuuta 2013

Muratteja parvekkeelle

Uudet muratit tosiaan kasvavat jo parvekkeella. Edellisvuoden talvehtineet pitäisi hakea vielä ensi viikonloppuna talvihoidosta takaisin kotiin. Aika viileässä muratit kyllä pärjäävätkin, mutta paras kasvu alkanee tässä toukokuun aikana.

Kodin Ykkösestä tarttui matkaan pienempi muratti, jonka istutin kynttilälyhdyn kruunuun. Siitäpä se saakin mukavasti tukea köynnöksilleen kesän mittaan. Pöydällä on aika lämmintä kesän mittaan, joten täytyy katsoa miten haastellista on näin pienen ruukun kasteleminen, mutta eiköhän siihenkin keinot keksi. 

Ostin Plantagenista kaksi muratti six-packiä, joista puolet istutin orvokki-istutuksiin aiempien murattien tilalle. Parissa viikossa ei niissä näkynyt mitään elämää, joten on vaihdon aika. Myöhemmin kesällä sitten orvokkien tilalle voi taas istuttaa muita kukkia, kun orvokkien aika on ohi. Siihen mennessä nämä muratit ehtivätkin mukavasti jo tehdä köynnöstä.

 
Puolet hankituista murateista laitoin vielä erillisiin ruukkuihin parvekkeelle odottamaan istuttamista kesäkukka-asetelmiin. Tarkoitus olisi istuttaa nekin parempaan multaan nyt viikonlopun aikana sekä pestä lyhdyt ja viedä ne talvisäilöön. Hyvin ovat kuitenkin palvelleet tämän viikon murattien minikasvihuoneina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti