perjantai 3. toukokuuta 2013

Hankintoja parvekkeelle

Hienoa, että parvekkeelle voi hankkia taas kaikenlaista pientä. Ja kaikenlaista pientä kun parvekkeelle mahtuu onneksi aika paljon. Viime viikonloppuna tein Kodin Ykkösestä ihanan löydön, kun parvekkeen kynnysmatoksi löytyi juuri oikeanlainen kaislamatto. Ihan kuin se olisi ollut siinä aina. Plantageniin menin ostamaan muratteja, mutta kuinkas sitten kävikään.

Mukaan siis tarttui yhtä sun toista ja löytyi niitä murattejakin. Käytännössä lähes kaikki parvekasvit on nyt ostettu, tilattu, istutettu tai vielä talvisäilössä. Mutta rehellisyyden nimissä on kyllä myönnettävä, että nämä "lupaukset" eivät koskaan pidä ja aina yhdelle tai vaikka kolmelle kasville löytyy tilaa. Mutta kun löytöjä tekee niitä ei voi vaan kauppaan jättää.


Mukaan tarttui pelargoneja, petuniaa, murattia sekä mansikka. Pelargonit olivatkin jo tarjouksessa, vaikka niitä ei missään julkisesti oltu silloin mainostettukaan. Lisäksi silmään osui aivan mielettömän ihana pinkki väri, jota ei yleensä ole tarjolla. Viime vuonna meillä oli parvekkeella ihan peruspunaiset ja nekin olivat kyllä uskomattoman upeita koko kesän. Ne vietiin talvisäilöönkin, mutta eivät selvinneet.

Sen olen kesäkukista oppinut, että jos kaupassa joku sävy miellyttää, kannattaa ostaa se samantien. Seuraavalla kerralla sitä ei kuitenkaan ole enää saatavilla. Kesäkukkia kannattaa myös ostaa kerralla riittävästi, sillä niitä samanvärisiä täydennyskappaleita on todellakin vaikeaa löytää. Mutta kun nyt kerran löytyi pelargoneista heti oma väri, ne oli tietysti ostettava.

Pojalle ostettiin tuliaisiksi pieni mansikantaimi, jossa oli jo raakileita. Myöhemmin kesällä voisi hankkia taas mansikka-amppelin. Mitään hirveitä määriähän ne eivät satoa tuota, mutta jonkin verran kuitenkin ja ovat iloksi silmälle.

Petuniatkin olivat jo saapuneet myymällään ja kuinka ollakaan tarjolla oli pelargonioiden kanssa todella hyvin sopiva väri. Tämäkään ei ollut niitä tavallisimpia värivaihtoehtoja, joten niitäkin lähti laatikollinen mukaan. Petuniatkin olivat myös jo tarjouksessa.


Huhtikuussa olen yleensä ostanut Plantagenista muratti six-packeja ja istuttanut ne parvekkeelle, jotta alkavat jo hyvissä ajoin kasvaa ennen kesää. Viimeksi niitä ei ollut tarjolla, mutta nyt niitä löytyi jonkin verran kasvipihalta suht pitkän hakemisen jälkeen. Muratit olivat kyllä juuri oikeanlaisia: niitä, jotka kestävät ulkona ja olivat jo aika isojakin. Kodin Ykkösestä nappasin mukaan myös yhden pienemmän muratin parvekekruunua varten pöydälle.

Muratti-istutuksia teinkin jo ja vein loputkin ruukuissa parvekkeelle, mutta pelargonit, petuniat ja mansikan jätin vielä sisätiloihin odottamaan istutusta. Pelargonit ja petunian olisi kyllä voinutkin jo parvekkeelle viedä, mutta narsissit olivat silloin vielä kohtalaisessa kunnossa. Nyt niiden aika alkaa olla jo ohi, joten viikonloppuna vaihdan uudet kukat tilalle. Mansikan aika parvekkeella onkin sitten vasta myöhemmin ja näillä näkymin sitä saamme hetken vielä odotella. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti