lauantai 11. toukokuuta 2013

Kevät kukkii ikkunalla

Kevään ensimmäinen mansikka on jo valmistunut ja samantien syöty. Hyvälle kuulemma maistui. Vielä en raaski sitä kyllä parvekkeelle siirtää, vaikka todennäköisesti sen pitäisi tuolla lasitetulla parvekkeella jo selvitä.

Sen sijaan verenpisarat sinne jo siirsin ja siellä ne kukkivat todella kauniisti. Niihin oli jostain valitettavasti ilmestynyt villakilpikirvaa ja parvekkeella niitä on siten myös helpompi myrkyttää. Niistä tuholaisista on hyvin nopeasti kyllä päästävä eroon tai kasvien on sitten lähdettävä. Villakilpikirvoihin on nykyään täysin nollatoleranssi, sillä leviävät kyllä sitten muihinkin kasveihin ajan mittaan. Kaikissahan ne eivät aiheuta tuhoa, mutta jos pääsevät kunnolla iskemään esim. perhoskämmekkään, niin niitä ei sitten saa enää millään pois.

Ilokseni myös flamingonkukka alkaa kukkia uudelleen. Kasvi on muutenkin viihtynyt oikein hyvin. Lehtiä on tullut lisää ja on pysynyt muutenkin tosi vihreänä. Nyt siis myös kukkia on alkanut ilmestyä useampia. Tämä on kyllä kanssa tosi mukava tuttavuus!


Yllätyksekseni myös viimevuotinen hortensiani on alkanut tehdä kukkaa. Kukkanuppuja on alkanut näkyä myös talvella ostamissani pienissä hortensioissa. Nämäkin olen aikeissa siirtää parvekkeelle, mutta ne on ehdottomasti sitä ennen istutettava suurempaan ruukkuun. Kuivuvat muutenkin tosi nopeasti, mutta pienessä ruukussa parvekkeella niillä ei ole kyllä mitään toivoa. Täytyy vaan tässä hankkia sopivaa multaa niille ja katsellaan sitten kuinka niille parvekkeella käy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti