lauantai 25. toukokuuta 2013

Maalaiselämän mukavuuksia

Tämä kaupunkilaistunut maalainen tykkää kyllä maalaiselämästä kesäisin. Lapsuus maaseudulla on kyllä karistanut monet romantisoidut käsitykset maalaiselämästä eikä sellaisia ole siten kyllä minulla koskaan ollutkaan. Tykkään itse asua kaupungissa, mutta vanhempien luona maalla on tietysti kyllä aina todella mukava vierailla!

Maalla meillä on metsää sekä puutarhaa ja molemmissa on mukava etenkin keväällä ja kesällä käppäillä. Yksi parhaimpia asioita on tietysti grillaaminen, mutta toisaalta siihenkin pysyy kyllä viehätys yllä, kun se ei ole meillä kaupungissa mahdollista. Tänä vuonna äitienpäivän ruokailut ja kahvitukset pystyttiinkin taas vaihteeksi järjestämään ulkona ja silloin saatiin myös nauttia ihanista valkovuokkomättäistä, jotka silloin olivat parhaimmillaan.


Kun pihalla on tilaa, istutuksia ja kukkapenkkejä voi tietysti laittaa paljon enemmän kuin mitä minä itse kaupungissa. Monivuotiset kasvit olisivat kyllä todella ihania, mutta parvekelaatikoissa todella harva kasvi kestää yli talven. Aivan upeita kyllä ovat kaikki tulppaanit ja narsissit, joiden kukinta alkaa vähitellen olla ohi. Liljat puskevat jo alta ja kukkivat sitten kesän mittaan. Puutarhoissa on aivan mahtavaa kuinka kukkimista voi ajoittaa ja koko kesän ajan on joku kasvi vuorostaan kukassa.


Kevät teki huiman harppauksen eteenpäin äitienpäivää seuraavan viikon aikana. Kun äitienpäivänä oli olemassa vasta silmut, viikkoa myöhemmin oli lehdet jo kunnolla näkyvissä. Meillä ei omenapuu vielä kukkinut, mutta anopilla oli samaan aikaan muutaman kilometrin päässä jo omenapuissa kukat. Omenapuun kukat kuuluvat niin kevääseen!


Magnolia oli taas selvinnyt talven yli puutarhassa. Nyt näkyvissä oli jo lehdet, joten tänä vuonna ei varmaan sitten valkoisia kukkia näy. Viime keväänä niitä oli kyllä pari ja olivat kyllä todella upeita. Magnolia on istutettu kolme vuotta sitten syksyllä ja saman vuoden keväällä ostimme oman parvekeruukkuun. Se on talvehtinut kellarissa ja tänä vuonna annoimme sen istutettavaksi puutarhaan. Magnolia on voinut parvekkeella ihan hyvin, mutta ei kuitenkaan kuki eikä kasva ja paremmat mahdollisuudet selviämiseen on kuitenkin puutarhan mullassa. Viime viikolla näytti siinäkin magnoliassa olevan jo lehdet.


Ruusupensaisiin pukkaa myös lehtiä kovaa vauhtia. Näissä on koivujen lisäksi varmaan kaunein tuore vihreän väri mitä voi ikinä olla ja tuoksuvat myös niin hyvälle. Äiti oli istuttanut metsäiselle puolella pihaa uuden atsalean alppiruusujen seuraksi. Luulisin, että yksi uusi alppiruusu oli kukassa, sillä vanhemmissa ei vielä ollut kuin nuput. Tänä vuonna nuppuja näytti olevan aika vähän, mutta ne kukathan ovat uskomattoman kauniita ihan yksittäinkin.
Meidän koira pitää lapsuudenkotiani kakkosasuntonaan. Topi onkin sinne aina tervetullut vieras ja oikein pidetty lenkkikaveri. Leikkimökin verannalle oli jo viritetty Topin suosima oma baden-baden, jossa on hyvä loikoilla ja nauttia auringossa sekä tarkkailla puutarhanhoitoa ja kylän liikennettä. Kyllä kesäaika on mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti