sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kuningatarjuustokakku

Nyt täytyy sanoa, että yksi parhaiten onnistuneimpia juustokakkujani on kyllä tässä. Mustikan ja vadelman yhdistäminen on kuin taikuutta; toimii uskomattoman hyvin!

Kakkuun tein normaalin keksipohjan ja Dominot sopivat siihen erittäin hyvin.


Kakkupohja:

200 g Domino-keksejä
2 - 3 rkl voisulaa
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Säätele määrää keksien mukaan; Domino-keksien kanssa riittää 2 - 3 rkl rasvaa.

Painele keksiseos irtopohjavuokaan esim. 25 cm halkaisijaltaan ja laita jääkaappiin odottamaan.


Täytteenä on yksi perusjuustokakuistani. Tässä kakussa käytin ricottaa. Muutkin tuorejuustot sopivat, mutta ricotta tuntui olevan tähän aika täydellinen. Liivatetta voi halutessaan laittaa enemmänkin, mutta itse halusin vähän pehmeämmän juustokakun.

Täyte:

4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
500 g ricotta-tuorejuustoa
4 tl vaniljasokeria
n. 1 dl mustikoita tai maun mukaan
n. 1 dl vadelmia tai maun mukaan
5 dl kuohukermaa
7 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita vaahdot tuorejuuston sekaan ja lisää liivate, joka on sulatettu pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada noin puolet täytteestä keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja ripottele päälle mustikoita ja vadelmia. Kaada loput täytteestä vuokaan ja lisää loput marjat. Suojaa kakku kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Tarjoile kakku seuraavana päivänä.

Tämä oli kyllä aivan ihanaa! Aivan varmasti teen uudelleen. Kakku kestää myös aivan loistavasti pakastusta ja tällöin päälle voi myöhemmin lisätä myös aivan tuoreita marjoja, jos niitä sattuu löytymään!


2 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvältä :) taidankin kokeilla tätä tulevina viikkoina, kun tarvitsee tehdä joku kakku. Olen itse perso mustikoille ja vadelmille niin varmasti tämä on todella hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli erittäin hyvää; suosittelen!

    VastaaPoista