keskiviikko 21. elokuuta 2013

Koiramäen Pajutallissa

Monissa lehdissä olen törmännyt jo pidemmän aikaa juttuihin ja mainoksiin Koiramäen Pajutallista. Olen kovasti suunnitellut sinne meneväni ja vihdoin kesälomalla sitten tuli käytyä Tuusulassa. Aivan ihana paikka; suosittelen!

Ensinnäkin Pajutalli on aivan mahtava paikka vierailla lasten kanssa. Tiluksissa asustaa kaneja, viiriäisiä ja minipossuja, joita on kiva seurata. Eläinasukkaiden asunnot oli sisustettu aivan viimeisen päälle tyyliin sopivasti. Pihapiiri on myös puutarhaa, joten pikkuväki voi liikkua siellä ihan rauhassa tutkimassa kiinnostavia asioita.


Pajutallin Peikkometsässä taas oli vaikka mitä kivaa katsottavaa lapsille ja aikuisille. Ensinnäkin kaikki pajutyöt olivat todella upeita ja tarjolla tosi mahtavia ideoita puutarhaan ja parvekkeelle. Pajutöinä oli huikeita luomuksia peikoista krokotiiliin ja hevosesta siileihin. Vierailulle pääsee myös aittarakennuksiin tutustumaan kaikenlaisiin vanhoihin rakennuksiin ja esineisiin.

Päärakennuksessa oli aika hulppean kokoinen sisustusmyymälä täynnä kaikenlaista maalaisromanttista ja muutakin mukavaa. Suosittelen myös kahvilaa, jossa on todella edulliset hinnat ja kyllä tuli syötyä parhaat korvapuustit pitkään aikaan. Kauniilla kesäsäällä kahvit juotiin pihalla, mutta myös sisätiloissa istumiseen on mahdollisuus.

Mutta sitten ne upeat myytävät pajutyöt! Näitä kaikenlaisia pajuisia ihanuuksia oli myynnissä kahdessa aitassa ja hinnat eivät tosiaan päätä huimaa. Uskomatonta ylipäänsä mitä kaikkea hienoa sitä voi pajusta saada aikaan. Pitkään mietin parvekkeelle tätä pajuikkunaa, mutta jätin sen nyt vielä odottamaan. Syksyn mittaan saatan kuitenkin käydä noutamassa. Myynnissä oli paljon erilaisia pajusta tehtyjä istutusastioita kasveille ja voihan niissä muutakin toki säilyttää. Aivan huikeita juttuja!


Kyllä sitä omaankin ostoskassiin löysi tiensä pari istutussysteemiä; ja olisin kyllä voinut ostaa vaikka mitä muuta! Jätetään kuitenkin seuraavaan kertaan, sillä kyllä tämä oli oikeasti paikka, jonne tulen menemään monta kertaa vielä uudelleen. Aivan mahtava miljöö kaikkine palveluineen! On kyllä todella hienoa, että paikanpitäjät näkevät näin paljon vaivaa hienojen asioiden eteen. Suosittelen!

2 kommenttia: