torstai 22. elokuuta 2013

Pajutöitä ja sulkasatoa

Koiramäen Pajutallissa aiemmin elokuussa vieraillessani tarttui sieltä matkaan pari ostosta. Siivoilin jo aiemmin parveketta ja laitoin pois mm. huonokuntoisimmat petuniat. Petunioiden kanssa kasvaneet muratit sen sijaan siirsin uusiin Pajutallista ostettuihin istutusastioihin.


Koiraihmisiä kun ollaan, päädyin Pajutallissa tällaiseen ihanaan koiraan. Nämä koiruudet kun ovat käsintehtyjä, niistä samanlaisista hauska valita omaansa, kun kaikki olivat kuitenkin erinäköisiä. Tämä kaveri päätyi parvekkeelleni toisen hurjasuden seuraksi; oma koirani ei kyllä ollut näistä kavereista moksiskaan.

Pajutallista ostin myös tällaisen kivan pajulyhdyn. Laitoin nyt syksyksi siihenkin murattia, mutta talveksi voisi kokeilla vaikka kanervaa. Tämäkin on yksinkertaisuudessaan todella kaunis. Näistäkin lyhdyistä jokainen voi valita juuri sen omansa, sillä käsintehtyinä kaikki lyhdyt olivat erilaisia.Päivittäisiin rutiineihin parvekkeella kuuluu bougainvillean eli ihmeköynnöksen sulkasadon korjaaminen. Ihmeköynnös tiputtelee säännöllisesti ohimenneet kukat ja lehdet. Ja niitä kyllä piisaa, mutta ei huolta, kyllä niitä kukkiakin vielä piisaa. Parvekkeella ihmeköynnös on viihtynyt todella hyvin ja kasvi on kasvanut kesän aikana todella paljon. Ja kukinta vain jatkuu! Sisällä kasvavat piikikkimmät ihmeköynnökset kukkivat nekin myös. Ne pitäisi vielä ennen syksyä vaihtaa isompaan ruukkuun. Nykyiset ruukut ovat jo täynnä juuria ja eivät kyllä varmaan ilman ruukunvaihtoa selviä talvesta. Mullanvaihdon ajankohta ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja se talvesta selviäminen nyt on joka kerta aivan arpapeliä!


2 kommenttia: