keskiviikko 7. elokuuta 2013

Uutta raidallista paitaa

Olen nyt ihastunut erilaisiin raitoihin. Mieleen ne tulivat vanhoja käsityölehtiäni selaillessa, kun törmäsin perinteiseen grungepaitaan, josta tein versiot useammallekin läheiselleni kultaisella 1990-luvulla. Nyt sellaisen saa poikani.

Näissä raidoissa on myös se hyvä puoli, että näihin saa upotettua ihan mukavat määrät jämälankoja. Ajattelin tehdä tästä pojalleni vielä toisenkin version, joten tämän ensimmäisen jälkeen tiedän millaisista lankamääristä oikein puhutaan. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytössä eri lanka ja aikuisten koot, joten siitä otin käyttöön oikeastaan raitakuvion ja osan mallista. Itse teen paitaa nyt Nallesta ja saan tähän nyt upotettua niitä kesäkuun alennusmyynneistäkin haalittuja lankoja.

Paljon päättelyä on toki tiedossa, mutta kokeilussa on pari uutta tekniikkaa siihen, jos niistä saisi apuja. Edellinen raitapaitakin on kaulusta ja hihojen ompelua myöten lähes valmis. Kokeilin siinäkin uusia pistoja kappaleiden yhdistämiseen ja sen vaan sanon, että tikkipisto on ihan ok, jos homma menee oikein. Jos ei mene, niin voiko juuri vaivalloisemmin ja hitaammin purettavaa pistoa olla. Ei muuta kuin uutta yritystä taas myöhemmin tällä viikolla ja jollain muulla tyylillä; tikkipisto ei tainnut olla minun juttuni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti