torstai 29. elokuuta 2013

Raitoja syksyyn

Raitapaidat jatkuvat neuleprojektina. Nyt aloitin jonkin aikaa toteutuslistallani olleen raitaneuleen osittain kirjoneulelangalla ja osittain yksivärisillä langoilla. Kirjoneulelanka on Novitan Nalle Luontopolun joulupuu. Näissä kirjoneulelangoissa on se ongelma, että ovat kerinä niin kauniita, ettei niitä millään raaskisi ottaa käyttöön. Nyt löytyi siihen sopiva projekti, etteivät päädy pelkäksi koristeeksi kaappiin.

Neuleen pohjana on ihan perusneule pojalle ja käytän samaa raidoitusta kuin aiemmin neulomassani ns. grungeneuleessa. Nyt on vaan kyllä sellainen ongelma, että pari valmista neuletta odottaa kappaleiden ompelemista yhteen. Toinen odottaa vain hihojen ompelua ja toinen on ompelematta kokonaan. Sitä se kesäloma teettää. Hihat jäivät kesken ja kun lomalla on vähän väliä menossa, jää homma kyllä sille tielleen. Nyt täytyy kyllä ryhdistäytyä ja tehdä ne valmiiksi. Petin taas lupaukseni itselleni, että en aloita uutta työtä ennen kuin edellinen on kasassa ja nyt on vielä kyseessä tuplapetos.

Mutta, mutta. Puolustuksekseni on sanottava, että minulla täytyy olla joku neuletyö iltaisin ja siihen ei käy neuleen päättely. Ensinnäkin tykkään neuloa iltaisin, kun katselen tallennettuja ohjelmiani ja kun olen iltaisin ihan toivoton pilkkijä (aamuvirkku siis), ainoastaan neule pitää minut hereillä iltaisin. Sen kun lopettaa, niin valot sammuu ja jos jotain haluaa joskus saada kokonaan katsottua, niin neule on ihan must. Jos pilkkiminen alkaa jo neuloessa (joskus käy niinkin), siitä tietää olevansa todella väsynyt...
Joka tapauksessa näitä raitojahan on tosi kiva tehdä. Lisäksi kun lankoja saa käytettyä varastoista aika mukavasti näihin töihin, niin mikäs siinä. Lisäksi poika on tykännyt näistä Nalle-langasta tehdyistä neuleista eniten eli ovat lämpimpiä talvella, mutta eivät sitten liian kuumia kuitenkaan. Itsekin tykkään neuloa Nallella ja olen muutenkin vähän paksumpien lankojen ystävä eli en tykkää neuloa kovin ohuilla puikoilla. En kuitenkaan tykkää vaatteissa ja asusteissa ihan valtavan paksuista langoista, koska ne pitää pystyä neulomaan tosi väljästi ja se ei ole minulle kovin helppoa. Uutta pipoa pitäisi tässä kyllä kohta puolin itselleni alkaa tehdä jostain paksummasta langasta ennen kuin syksy oikeasti alkaa. Mutta nyt on ensin tulossa näitä raitoja ihanissa syksyisissä väreissä!


2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seuraan tämän neulepuseron valmistumista. Kauniit raidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä näyttäisi tulevan tosi kivannäköinen. Täytyy nyt vaan ryhdistäytyä ja ommella tämä ja ne edelliset heti kasaan...

      Poista