keskiviikko 14. elokuuta 2013

Krystanteemeillä kohti loppukesää

Krystanteemi on vähän sellainen loppukesän kukka, joka tietää syksyn tuloa. Elokuuhan on jo puolivälissä ja ne hetket ovat käsillä halusipa sen myöntää tai ei. Rohkenin nyt sitten ostaa itselleni loppukesän tai syksyn ensimmäiset krysanteemit. Hyvällä onnella näitä ehtii vielä hankkia toisen satsinkin.

Siivoilin jo parveketta kasveista, jotka eivät kesää kestäneet ja tilalle hankin nyt tosiaan nämä perinteiset krysanteemit. Yleensä olen ostanut niitä jättikrystanteemejä, mutta tällä kertaa päädyin pienempiin tilan ja värien puolesta. Tilaa ei vielä parvekkeella vapautunut riittävän paljon ja jos ne sijoittaa liian matalalle, koiralla on tapana rynniä kukat poikki. Niiden isompien aika on sitten ehkä vähän myöhemmin ja vielä pitkälle syyskuuta näitä on kuitenkin kaupoissa on myynnissä.

Pidän valtavasti marjapuuron värisistä krystanteemeistä ja jotain sellaista näistäkin pitäisi olla tulossa. Vain harva kukka oli auennut ja muutenkin tarjolla oli lähinnä nuppuisia kasveja. Saa nyt sitten nähdä aukeavatko ollenkaan. Sijoitin ne kyllä aurinkoon, mutta vain muutama kukka oli auennut eikä ihmekään, kun viime päivät ovat olleetkin erittäin sateisia. Ei auta kuin katsoa miten käy ja jos täysin nuppuiseksi jää, niin onhan tämä muutenkin näyttävä ihan vain viherkasvinakin. Krystanteemi onkin juuri todella kiva kasvi parvekkeella pitkälle syksyyn, koska vihreys ja vehreys säilyy kasvissa todella pitkään, vielä silloinkin, kun muut kasvit ovat jo luovuttaneet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti