tiistai 20. elokuuta 2013

Kokeilussa kamelia

Välimeren kasvien poistomyynnistä löytyi myös yksi haaveilemani uusi tuttavuus. Olen jo pidempään haikaillut kameliaa, mutta en ole sitä aiemmin raaskinut hankkia. Kaupoissa näkemäni kameliat ovat olleet aika suuria ja hintaakin on sitten niillä sitten ollut. Nyt sitten tärppäsi, kun niitä tosiaan Plantagenissa myytiin puoleen hintaan.

Kameliahan on se Välimeren maissa viihtyvä kasvi, jossa on ruusulta näyttävät kukat mutta aivan erilaiset lehdet kuin ruusussa. Lehdet ovat aika kovat ja vahapintaiset. Tämäkin kasvi oli aika suuri, suunnilleen 40 - 50 cm korkea. Kukkien väristä ei ole mitään tietoa, sillä kasvissa oli vain nuppuja ja kaikki muutkin kaupassa olleet kasvit olivat myös samassa tilassa. Mielenkiinnolla odotan mitä nupuista aukeaa, jos ne joskus siihen vaiheeseen pääsevät!


Vein kasvin myös aluksi parvekkeelle, mutta elokuun puolella se täytyy varmaankin sisätiloihin siirtää. Katsotaan miten talvehtimisen kanssa käy. Vähän kyllä epäilen tätä hankalaksi tapaukseksi, mutta kerran sitä on ainakin kokeiltava! Niin kaunis kasvi se on Välimeren maissa, joissa sekin kasvaa pensaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti