sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kesäinen TallinnaLoman lopulla tuli vierailtua perinteisesti kesäisessä Tallinnassa. Tallinna oli samanlainen kuin ennenkin; hyvää ruokaa, hirveästi turisteja, lämpötilat kuumat ja hotelli ilman ilmastointia. Viime vuosina on tullut käytyä Tallinnassa kesäisin ja nyt tuli mieleen, josko sitä taas tekisikin sinne syysreissun kuten ennen vanhaan.

Vieläkään en käynyt haaveilemassani Karnaluksissa. Pääsisin sinne kyllä, mutta kun en oikeasti tarvitse lankaa ja ilmeisesti siellä ei voi välttyä sitä ostamasta. Myöhemmin Suomessa luin myös, että Tallinnassa on myös Novitan oma myymälä. Ehkäpä seuraavalla kerralla pitää ne ottaa ohjelmaan. Lähinnä tuli keskityttyä ruokapuoleen ja tulihan sitä käytyä kesän ensimmäisen ja ainoan kerran terassillakin Madeiraa lukuun ottamatta. Mutta mikäs siinä, kun säät todellakin suosivat. Oli todella lämmintä ja sitä piisasi myös hotellissa. Oli siellä hotelli Shnellissä kyllä tuuletin, mutta ei siitä lämpimillä kesäsäillä niin apua ole. Muuten hotelli oli kyllä oikein hyvä ja näkymät vanhaan kaupunkiin todella hienot.

 

Muilta osin vierailu täyttyi normaalista käppäilystä vanhassa kaupungissa. Nykyään siellä on kyllä niin massoittain turisteja, että ne alueet mieluummin jättää väliin. Hieman toisenlaista oli meininki esim. vuonna 1993, kun kävin Tallinnassa ensimmäistä kertaa. Onneksi loistavia ruokapaikkoja ja kahviloita piisaa yllin kyllin sivummallakin.


Hotellis Shnellin liepeillä pääsi tutustumaan myös Tallinnan kukkafestivaaliin. Alue ei ole mikään jättisuuri, mutta aika jänniä istutuksia siellä oli. Ja tullihan sitä nähtyä siellä kesän ylivoimaisesti parhaimmat näköiset krassit. Muutenkin niitä oli useissa ravintoloiden istutuksissa ja olivat hämmästyttävän hyväkuntoisia; Tallinnan kesä on ollut krasseille todella suotuisa. Festivaaleilla oli myös nähtävillä aivan valtavia lokkeja; mitähän oikein olivat popsineet.


Kotiintuomisina oli useampi paketti taas suosikkikahviani Pauligin Classicia, jota ei Suomesta saa kuin vaan Eestin Herkuista. Voi voi, tätä suomalaista kahvimakua. Lisäksi laivalta löytyi vielä viimevuotisia Pentikin Mansikka-patahanskoja, joita en viime kesänä ehtinyt ostaa ennen kuin poistuivat myynnistä. Mutta parempi näin, löytyivät hyllystä alehinnalla ja silloin, kun en sitä osannut ollenkaan odottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti