tiistai 30. huhtikuuta 2013

Huhtikuu parvekkeella

Huhtikuu parvekkeella on ollut tavallista kylmempi. Normaalista poiketen muratit ja oliivipuut ovat edelleen talvisäilössä ja ne haetaan sieltä tänä vuonna vasta varmaan äitienpäivänä. Ainakin aurinkoa on nyt huhtikuussa riittänyt ihan mukavasti.

Muilta osin ollaankin jo ehkä ihan normaalitunnelmissa ja voi nauttia esimerkiksi ihanista orvekeista, jotka ovat nyt ehkä parhaimmillaan. Lämmön myötä ne vähän venähtävät ja saavat helposti tuholaisia, mutta ehdottomasti ovat näitä kevään ja alkukesän kauneimpia kukkia.

Narsisseista on myös vielä saanut nauttia, kun huhtikuu on ollut tavallista viileämpi. Äitienpäivänä on niiden aika yleensä ohi ja niin varmasti tänäkin vuonna. Olen vuosittain vienyt ne äidilleni ja ne jatkavat elämäänsä seuraavina vuosina äitini pihassa. Suurin osa niistä kukkii taas ensi keväänä ellei nyt taas tule myyriä suosiva vuosi.


Muilta osin parvekkeella onkin päästy siivoushommiin. Suurimman osan lyhdyistä pesin ja laitoin pois. Isot valkoiset jätin vielä hetkeksi, mutta aivan lähiaikoina nekin on tarkoitus viedä varastoon. Lyhdyt ovat vaan kovin nokeutuneet, joten täytynee pestä ne jossain kylpyhuoneessa. Parveke on imuroitu pölystä, mullasta ja kuivuneista lehdistä. Lasit olisi vielä pestävä, samoin kuin kaikki muut asunnon ikkunat. Vielä on siihen hommaan vähän liian kylmä, mutta muutaman viikon sisällä sekin on tehtävä. Uutta kesää odotellessa!


Lyhtyä pestessä teksistä putosi winterin lopusta ässäkin pois, joten talvi on nyt virallisesti ohi. Vaikka se Westerosin talvi on kyllä nyt vihdoin saavuttanut minutkin kahden ensimmäisen jakson verran...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti