tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ikkunalaudalla vihertää

Perhosorkideoiden myötä on moni muukin kasvi alkanut toden teolla kasvaa ikkunalla. Ihan huipussaan kasvu ei vielä ole, kun pattereissa täytyy vielä olla kunnolla lämpöä myöhäisen kevään vuoksi. Pari viikkoa vielä saa ainakin odotella ennen kuin krasseja tai muita kannattaa edes alkaa istutella.


Fiikuksiin oli yhtäkkiä ilmestynyt uusia lehtiä vaikka millä mitalla ja vieläpä varsiin sinne tänne. Nämä ovatkin pitkään olleet vähän kitukasvuisia ja viime vuonna vaihdettu multa taitaa tosiaan olla alkuun niille enemmänkin rasite ja hyödyt alkavat näkyä vasta nyt. Tosiaankaan niitä ruukkuja ei kannata vaihdella liian usein.


En ollenkaan uskonut viime syksynä, kun toin verenpisarat parvekkeelta sisätiloihin, että niillä olisi mitään mahdollisuuksia selvitä talvesta. Olen ollut todella yllättänyt, että ne ovat itse asiassa voineet tosi hyvin koko talven. Nyt on uusia lehtiä ilmestynyt todella paljon, joten pääsevät todellakin tänä kesänä myös parvekkeelle. On kyllä todella mahtavaa, että talvehtiminen onnistuu aina silloin tällöin!


Viime kesän hortensiakin sinnittelee edelleen. Nyt lehdet ovat jo paljon terveempiä kuin talvella. Pitkin talvea se on tehnyt uusia lehtiä, mutta ne ovat kuivuneet pois. Nyt sitä on sumuteltu enemmän ja kun aurinkoa piisaa, näyttäisi hortensia voivankin paremmin. Suurin osa oksista on kuivunut, mutta ainakin yksi oksa jaksaa edelleen sinnitellä, joten katsotaan miten käy toukokuussa parvekkeella.

Jouluruusun ajattelin olleen jo täysin mennyttä. Siinä oli kuitenkin pari lehteä jäljellä, joten säästin sen vielä. Kun nekin olivat menneet, ajattelin heittää sen jo pois, mutta eikös sieltä silloin juuresta alkanut näkyä uutta pientä versoa parista eri paikasta. Ei auta kuin katsoa kuinka käy!

Pitkästä aikaa jaksoin laittaa kaikki perhosorkideat upotuskasteluun. Hirveää vauhtia tuntuvat kasvavan nämä kukkavanat näin keväällä. Suuressa osassa on jo nuputkin. Talvella siihen pääseminen vie noin kolmisen kuukautta, nyt pari kolme viikkoa. Yksi kukkavanoista osoittautui jonkinlaiseksi keikiksi; katsellaan, mitä siitä vielä muodostuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti