keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Parvekesuunnitelmia

Huhtikuussa voi tehdä jo hyvillä mielin hankintoja parvekkeelle. Tarvitsin multapusseille sopivan laatikon ja sopiva löytyikin Karkkäisen verkkokaupasta. Samalla tuli napattua mukaan tarjouksessa ollut pullolaatikko sekä pari pakettia edullisia Dentastixejä, joista koira oli erityisen kiinnostunut.Kasvipuolella parhaat unelmointihetket on nyt. Teimme viikonloppuna äidin kanssa yhteistilauksen Viherpeukaloista ja oma tilaukseni painottui tällä kertaa amppeleihin. Ajattelin kokeilla tänä kesänä japaninkelloa sekä kerrattua petuniaa. Tavallinen petunia on menestynyt amppeleissa hyvin, mutta niissä riittää nypittävää, joten ajattelin kokeilla vaihteeksi jotain muuta. Lisäksi joskus voi olla vaikea löytää amppelissa haluamaansa kasvia tai väriä, joten ajattelin tehdä ennakkotilauksen tällä kertaa.

Krassia ajattelin istuttaa taas ja siemenetkin hankin jo valmiiksi. Ajattelin vielä pari viikkoa odotella istutusta, niin saa ne sitten kohtuuajassa siirrettyä parvekkeellekin. Esikasvatus on kuitenkin mieluiten tehtävä jossain pöytätasolla, koska viime keväänä koira kävi päivisin tonkimassa lattialla olleita istutuksia.

Aiemmin en ole ollut erityinen pelargonian ystävä, mutta viime kesänä tuli kokeiltua ja olin kyllä niihin todella tyytyväinen. Pelargoniat eivät selvinneet talven yli, mutta ajattelin kevään mittaan hankkia muutaman uuden. Pari istutusruukkua jätän vielä toistaiseksi auki mitä niihin laittaisin murattien kanssa. Joskus olen kokeillut neilikkaa, mutta useimmiten niissä on ollut petuniaa, joka on aina hyvä valinta. Viime kesänä ihastuin myös hortensiaan, joita ajattelin hankkia pari myös tulevana kesänä. Tomaatille ja mansikoille löytyy myös aina tilaa, vaikka eivät ne meillä koskaan ole kovin hyvin menestyneetkään. Jotain satoa on kuitenkin tullut. Madeiralla oli yhdessä ravintolassa mansikoita istutettu parvekelaatikoihin ja sitäkin olisi kiva kokeilla joskus!

Parvekekalusteet voisivat meillä olla vähän pienemmät, mutta sopivia ei ole kyllä löytynyt. Nykyistä pienemmät ovat sitten kahvilatasoa ja ruokailumahdollisuus olisi kuitenkin toiveena. Aiempi parveke oli suurempi ja sinne mahtuivat hyvin. Nykyinen parveke on myös suuri, mutta suorakaiteen muotoinen ja se taas tuo omia haasteita. Toisaalta, kun kalusteet mahtuvat sinne ja niissä ei muuta vikaa ole, niin passaavat meille kyllä hyvin.

Huomasin Viherpiha-lehdessä ihanan ikkunanluukkupeilin parvekkeelle. Etolasta pitäisi löytyä, joten täytynee käydä katsomassa. Se sopisi täydellisesti parvekkeen toiseen päätyyn ja siitähän nyt sitten  haaveilen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti