tiistai 16. huhtikuuta 2013

Krassit kylvöön

Kun koira on poissa kotoa, on aika istuttaa krassit kesää varten. Koiralla on tapana tonkia tuoretta multaa, joten nyt kun beagle on maalla lomalla, kannattaa se aika hyödyntää. Siinä ajassa krassit ehtivät varmasti itää ja tuoreen mullan tuoksu ei enää houkuttele niin paljon beagleä luokseen.


Tänä vuonna ajattelin sijoittaa seinää köynnöstävät krassit varjoisammalle puolelle, jonne paistaa aamuaurinko. Viime kesänä krassi kasvoi samalla paikalla todella hyvin pitkälle syksyyn. Lämpimämmällä puolella oli myös krassia amppelissa, mutta se ei ollut oikein parhaimmillaan siinä, joten tänä vuonna skippaan sen paikan kokonaan. Viime kesähän ei todellakaan ollut lämmin ja silti taisi olla vähän liian lämpimässä paikassa. Lisäksi krassi kuluttaa vettä aika tavalla, joten kastelemaan pitää päästä helposti. Kahta pientä krassiamppelia ajattelin kuitenkin kokeilla pikkuisen varjoisammalla sijainnilla.

Multaruukut täytin jo valmiiksi eilen parvekkeella ja toin ne lämpiämään. Oli kyllä niin viileän koleat olosuhteet parvekkeella, että varmaan tekee ihan hyvää mullan lämmetä ensin. Luin pussin istutusohjeesta, että siemeniä olisi hyvä liottaa vuorokausi ennen istutusta ja tämä aikatauluhan sopi oikein hyvin. Viime vuonna en kyllä siemeniä liottanut ja hyvin nopeasti alkoivat kasvaa, mutta kokeillaan nyt näin tällä kertaa. Tänään illalla sitten pääsen kylvöhommiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti