lauantai 13. huhtikuuta 2013

Parveketunnelmia huhtikuussa

Meillä on ollut tapana hakea näihin aikoihin vuodesta oliivipuut, laakeripuu ja muratit talvisäilöstä. Tänä vuonna sitä on kyllä siirrettävä pari viikkoa eteenpäin. Yleensä näihin aikoihin talvisäilöstä parvekkeelle siirtyminen on ollut kasveille riittävän pieni hyppäys, mutta nyt yöt saattavat viiletä vielä sinne nollan pintaan, että shokki saattaa olla liian suuri erityisesti laakerille ja oliiveille. Sisätiloissa taas on sitten liian lämmin, joten on parempi odotella pari viikkoa.


Narsissit kukkivat edelleen ja olen ajatellut hankkivani parvekkeelle lähiaikoina muutaman orvokin. Parvekkeella säilössä olleet muratit eivät kyllä selvinneet talvesta tänä vuonna. Kohtapuolin voisi istutuksia varten hankkia muutaman uuden, koska kasvavat jo yleensä hyvin näin keväällä. Yleensä nekin on hankittu huhtikuussa, mutta ehkä sitäkin on tänä vuonna siirrettävä pari viikkoa. Lasitetulla parvekkeellahan on sinänsä kyllä jo aivan lämmintä, mutta lämpötilojen vaihtelu on se suurin huolenaihe. Päiväsaikaan lämmintä voi olla siinä kolmekymmentä astetta, mutta pakkasöinä taas lämpötila saattaa pudota lähelle nollaa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että lämpötilat alkavat tasoittua, joten ainakin muratit alkavat jo selvitä tästäkin Suomen keväästä. Muiden kasvien kanssa on ehkä turvallisinta malttaa vielä hetki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti