sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Helmikuu parvekkeella

Lauha helmikuu on vaihtunut toivottavasti lauhaan maaliskuuhun. Tänäkään talvena en saanut tuotua lankoja pakastukseen parvekkeelle mahdollisten tuholaisten varalta. Aiempina vuosina en ole ehtinyt ja kevät on tullut yllättäen, tänä ja viime vuonna olen kyllä muistanut asian, mutta riittävän kylmää pakastamiseen ei ollut oikein missään vaiheesssa. Olen kyllä lauhojen talvien ystävä, mutta jos jotain hyödyllistä talvesta haluaa hakea, se on tuo pakastusmahdollisuus. Talvi on joka tapauksessa aivan mahtavaa jättää taakseen ja siirtyä kevään viettoon!


Muratit parvekkeella ovat erittäin hyvässä jamassa noin helmikuuksi. Kanervat ovat säilyneet punaisina ja jopa parvekkeelle unohtunut mansikkakin näyttäisi olevan elossa. Aurinkoisten päivien myötä myös kärpäset ovat jo olleet hereillä! Murattien ja sypressin suojaksi kaivoin pari viikkoa sitten vanhoja lakanoita ja toivotaan, että säilyisivät kevätauringonkin yli hengissä. Osa murateista on vähän kärsineempiä, joten huonossa tapauksessa ajattelin parin kuukauden kuluttua hankkia uudet. En oikein innostunut ajatuksesta, että koko parveke olisi huputettu.


Hyasintit kevään myötä tuskin alkavat kukkia, mutta ihan kauniitahan ne ovat edelleen syväjäädytettyinä nuppuina. Erityisesti viikonloput ovat tuntuneet viime aikoina olleen lauhoja, sumuisia ja sateisia, mutta aina silloin tällöin on aurinkokin näkynyt (ei kuitenkaan viikonloppuisin). Pari viikkoa sitten oli kuitenkin ihana hetki, kun monen kuukauden jälkeen sai uskomatonta kyllä herätä auringonpaisteeseen. Myös parvekkeelle näkeminen töistä tullessa tuntuu mahtavalle; kodin tila tuntuu valon myötä lisääntyvän, kun parvekekin tulee taas käyttöön.


Tulevana kesänä taitaa jäädä parvekkeen lasien availu aika vähiin, sillä beagle on aina parvekkeen oven auetessa tunkemassa sinne. Vanha koira oli sen verran konkari, ettei olisi avoimista laseista enää hypännyt (nuorempana kyllä), mutta tällä juniorilla ei ole yhtään sellaista tajua olemassakaan. Uteliaisuus vie aina voiton. Toisaalta, lasien avaamiselle on tarvetta vain parin kuukauden ajan. Viime kesänäkään lasit eivät olleet auki kuin sen pari kuukautta, vaikka heinäkuusta alkaen kesä oli todella lämmin. Näin se menee. Mutta lasitetun parvekkeen hyödyt ovat muuna aikana vuodesta aivan kiistattomat. Kylmimpiä talvikuukausia lukuun ottamatta parvekkeella on lämpimämpää. Kasikerroksessa kun aina tuulee, pelkästään vedon poistuminen on aivan ihanaa! Myös äänieristys paranee todella paljon eikä parvekkeelle päädy myöskään lunta. Ja onhan lasit tosiaankin aikamoinen turvatekijä näiden pienten nelitassujen kanssa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti