tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kevään avaus

Kevät on nyt virallisesti avattu ensimmäisillä narsisseilla. Narsissien iloa hankin parvekkeelle neljän purkin verran ja tässä ehtii vielä hyvin hankkia niitä paljon lisää ennen äitienpäivää! Niillä tienoilla säät alkavat olla narsisseille sen verran lämpimiä, etteivät enää pysy parhaimmillaan pitkään.


Vielä ei narsisseista ollut kovin suuria valikoimia, mutta en kyllä jäänyt ilmankaan. Joitain narsisseja piti olla tarjouksessakin, mutta olivat varmaan menneet jo kaupaksi. Suurin sesonki on toki vasta alkamassa. Itse tykkään viedä niitä parvekkeelle kevättalvesta, kun vielä on riittävän kylmää. Minusta ne ovat kauneimmillaan nuppuisina!


Viimeisen heinävaiheen jälkeen minulla on ollut tapana viedä narsissit sipuleineen äitini puutarhaan. Vuosien mittaan niitä on kertynyt jo niin paljon, että ojatkin ovat jo niitä täynnä. Hyvin kukkivat kuitenkin uudelleen vuodesta toiseen! Helsingissäkin olen talon reunalla nähnyt jo ensimmäiset narsissien alut. Kyllä tämä talvi oli tässä!

Tänä keväänä voisi ehkä kokeilla myös perunanarsisseja. Niitä näytti olevan kaupoissa hyvin tarjolla ja vaihteeksi voisi kokeilla jotain uutta. Kaupoissa näytti olevan myös helmililjaa ja joitakin ruukkutulppaaneja. Narsissi on kuitenkin perinteinen kevään tuoja ja kyllähän narsissi-istutuksen kuuluukin avata kevät parvekkeella! Onneksi tässä on vielä aikaa kokeilla kaikenlaista muutakin ennen kesän tuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti