maanantai 2. maaliskuuta 2015

Puikoilla

Olen vihdoin päässyt eroon parista ikuisuusprojektista, jos en nyt kokonaan, niin ainakin tauolle. Vihdoinkin on kappaleet neuletakista valmiina ja odottaa vaan sitä päättelyurakkaa, kuten tunikakin. Odottelen vähän inspiraatiota tai ehkä jotain pakkoa, mutta joka tapauksessa toivottaman purkamisen ja uudelleen ja uudelleen neulomisen jälkeen pidän kyllä hetken ansaittua taukoa. En tiedä mistä ihmeestä se kaikki epäonni joihinkin töihin oikein kasaantuu...


Loppuvaiheessa alkoi kyllä klassikkoneule toden teolla tympiä, kun valmista ei meinannut tulla millään. Katsotaan nyt kokoamisen jälkeen onko koko nytkään oikea. Joka tapauksessa uudelleen en tätä enää neulo. Kiinnostus siihen on nyt mennyttä. Osia neuloessa huomasin myös kuinka eri paksuista lanka oli eri kerissä ja sekin on varmaan syynä siihen, miksi en ollut neulomisjälkeenkään kovin tyytyväinen. No katsotaan kevään myötä, milloin sopiva tauko olisi pidetty. Epäilen, ettei ihan heti.


Olen nyt jatkanut Suomivillaista torkkupeittoprojektiani ja ilokseni on todettava, että allergiaoireita ei ole langasta syntynyt. Muilta osin kevään tuomia allergiaoireita olen havainnut jo runsaan parin viikon ajan, mutta lanka aiheutti yskimistä onneksi vain orastavan flunssan vuoksi. Lanka on mukavaa työstää, siksak aivan ihanaa vaihtelua ja työ ei valmistu ihan heti eli saan rentoutua sen parissa ihan rauhassa. Tein työn sen verran paljon alkuperäistä ohjetta leveämpänä, että yhteen kerrokseen riittää todella paljon silmukoita. Näin ollen arki-iltana ei paria kerrosta enempää ehdi neuloa, mutta ajassa mitattuna ihan mukavasti kuitenkin. Uhkarohkeasti olen tehnyt työtä pitkillä puikoilla, koska en vain innostu pyöröistä. Vaihto niihin voi kuitenkin olla edessä, kun työhön alkaa kertyä enemmän painoa.


Yhtä lailla tarkkana saa tämän työnkin kanssa olla, ettei sekoa laskuissa. Sen verran hankalaa on edellisten kerrosten silmukoiden korjaaminen, että auttamatta purkaminen on edessä. Ei siis pahemmin kannata silmukoita ja langankiertoja pudotella! Onneksi mitään sen suurempia virheitä ei ole vielä matkalle osunut eikä toivottavasti osukaan, kun tietää olla laskelmien kanssa riittävän tarkka. Vaihtelu joka tapauksessa virkistää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti