maanantai 16. maaliskuuta 2015

Amerikkalaiset pannukakut

Pitkästä, pitkästä aikaa tuli tehtyä amerikkalaisia pannukakkuja. Aikaa on vierähtänyt aivan liian kauan, koska ne ovat aivan mahtavia! Jostain oli minulle jäänyt muistikuva, että niiden tekeminen olisi kovin vaikeaa, mutta mukava todeta, että olin väärässä. Paistaminen vaatii vielä harjoittelua, mutta paistojälki ei makua haittaa. Ehkä en ollut aiemmin löytänyt hyvää ohjetta. Nyt löysin ja näitä pitää tehdä uudelleen ja pian!Ohjeen löysin Myllyn Paras -sivuilta eikä sitä turhaan ollut siellä kehuttu. Nämä todellakin maistuvat ihan oikeanlaisilta. Rakastan vaahterasiirappia ja on mukavaa, että pitkästä aikaa löysin taas sille käyttöä ja vaahterasiirapin arvoista seuraa. Käyhän se toki vaikka jäätelön kanssa, mutta kyllä nämä pannukakut vievät voiton. Pari vuotta takaperin Atria möi myös valmiina amerikkalaisia pannukakkuja, jotka olivat myös todella hyviä. Nyt ne ovat valitettavasti poistuneet valikoimista, mutta täytyy jatkossa tehdä nämä itse!


Pannukakkuihin tarvitaan (muokattuna Myllyn Paras -sivujen ohjeesta):3 munaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 - 3 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
½ dl voisulaa tai öljyä


Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja vaahtoon lisätään vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, voisulaa sekä kermaviiliä. Taikinan tulee jäädä paksuhkoksi.

Paistoin pannukakut lättypannulla ja rasvalla sekä riittävän kuumalla pannulla kypsyvät tosiaankin nopeasti. Yllättävän nopeaa hommaa, vaikka paistettuja pannukakkuja tuli tosiaankin varmaan tuo yli 30. Paistaminen vaatii tosiaan harjoittelua, jotta pannukakuista saa turhat roippeet pois. 


Kermaviiliä jäi sopivasti jäljelle, joten pannukakkujen makuun päästään ihanaa kyllä ilmeisesti taas lähiaikoina! Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty piimää, mutta käytön puolesta päädyin kokeilemaan ensiksi kermaviilillä. Olen joskus piimääkin käyttänyt ja hyviä niistä tuli, mutta tällä kermaviilillä taikina tuntui jotenkin  helpommalta. Paistamisessa ajattelin kokeilla joskus tulevaisuudessa myös meidän Mikki Hiiri -vohvelirautaa, jolla vohvelitkin valmistuvat aika pannukakkumaisiksi. Tämä taikina voisi myös olla riittävän paksua ja kohoavaa siihen, kun kyseisen vohveliraudan kanssa vohvelien pinta jää usein aika vaaleaksi. Ei muuta kuin harjoittelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti