torstai 19. maaliskuuta 2015

Joki-haaveista totta

Annoin itselleni joskus aiemmin luvan hankkia himoitsemaani Novitan Joki-lankaa heti kun vain on tiedossa mitä siitä teen. Keksinpä sitten sopivan työn, kun tein nykyistä iltaurakkaani eli vilttiä Suomivillasta; paksuushan on lähes sama ja värit mitä mainioimmat. Käytin hyväkseni postikulutonta viikonloppua ja pistin haaveeni tilaukseen. Viime viikolla vietettiin myös postikuluttomia päiviä, mutta en tilannut mitään. Jotain mielenlujuutta sentään vielä löytyy. Mutta on minun kyllä nyt ryhdistäydyttävä. Ihan oikeasti.


Samaiseen vilttiin tarvitaan kolmea eri väriä, vaikka voihan sen toki tehdä halutessaan useammastakin. Kolmen ihanimman värin valitseminen Joki-langasta ei tuottanut mitään vaikeuksia. Ensinnäkin sain vihdoin hankkia himoitsemaani iki-ihanaa kanervaa ja luonnollisesti punaista sekä näiden kahden välimuotoa aivan huikeaa kirjavaa kanervaa. Pystyin pysymään tilauksessani jopa ihan kohtuullisissa määrissäkin ilman mitään varmuuden vuoksi -lankoja. Nämä olivat kyllä niin kauniita, kun ne paketista otti esille. Toivottavasti lanka pysyy valikoimissa myös tulevana syksynä!


Olen kaupassa ihastellut tätä kirjavaa kanervaa kuinka ihanan erivärisiä saman sävyn lankakerät ovat olleet. Nämäkin tilaamani olivat kaikki samaa värjäyserää ja värien kirjo oli melkoinen. Vilttiprojekti vaikuttaa oikein lupaavalta, sillä kirjava väri sopii upeasti yksiväristen väliin elävöittämään. Todella palkitseva ostos!


Tämä työ alkoi vaikuttaa niin houkuttelevalta, että taidan siirtyä sen pariin nykyisen projektin jälkeen. Vilttihommassa on ollut myös se hyvä puoli, että kerä toisensa perään on tullut jo avattua käyttöön. Kulutus on siis suurta ja saa luvan ollakin, jotta tuo lankavarasto alkaisi vähitellen pienentyä eikä toisinpäin!


2 kommenttia:

  1. Minullakin on noita värejä ja enkä ole vielä raaskinut aloittaa enkä tiedä, mitä tekisin. Vauvan peittoa, lyhyttä villatakkia itselleni vai asusteita, joita olen tehnyt pitkin talvea...kääk, vaikea päättää kun en raaski käyttää noita kauniita värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, kun näitä lankoja raaskisi käyttää! Näitä vaikeuksia minulla on erityisesti raitalankojen kanssa, kun ne kerät ovat niin kauniita... Nämä raaskin ostaa, kun projekti on tiedossa. On tämä sellaista!

      Poista