maanantai 23. maaliskuuta 2015

Orvokit, ruusut ja perhoset

Viikonloppuretki Plantageniin oli taas tavalliseen tapaan tuottoisa. Itäväylän myymälä ei ole suurimmasta päästä ja aikaa oli vähänlaisesti, mutta sopivasti siihen, että ostoskoriin ehti kerätä kauden antimia. Samalla tuli harjoiteltua myös beaglen jättämistä autoon, jota ei ole vielä tullut kokeiltua. Milloin on ollut liian kuuma ja milloin kylmä eikä muuten vaan sopivaa hetkeä ole tullut. Sujui hyvin; penkit olivat ehjänä kaupasta palatessa.


Narsissien aika uhkaa jäädä tänä keväänä aika lyhyeksi. Hankin niitä vielä yhden pienen satsin, mutta kohta taitaa parvekkeella alkaa olla niille turhan lämmin ja kukkivat ohi liian nopeasti. Päätinkin sitten siirtyä jo orvokkeihin, kun näin niistä lehdessä mainoksen. Orvokit kestävät hyvin kylmää ja lämmintäkin sen verran kuin tarvii; heinäkuussa niiden aika onkin jo ohi. Orvokit olivat jo edullisia ja hankin pari 10-packia parvekkeen koristeeksi; ja ihanan eläväisiä siellä ovatkin!


Menin oikeastaan Plantageniin katsomaan ideoita hautajaiskukkiin. Leikkovalikoimat eivät aina ole kovin suuret ja varmaan aika kausiriippuvaisia, mutta ainakin ruusuja sieltä saa aina. Hinnastakaan ei voi valittaa, kun mukaanikin tarttui peräti kahden euron kimppu. Niistä sai kivan pienen kimpun aikaiseksi yhdistämällä oliivipuun oksiin ja peikonlehtiin, jotka ovat kevätistutusten ja karsinnan satoa. Omassa peikonlehdessäni on aika pienet lehdet, mutta pitäisi varmaan satsata isolehtisempään, niin saisi omasta tuotannosta vielä näyttävämpiä kokonaisuuksia.


Orkidea-osastolta ei ollut pääsyä kotiin ilman paria uutta. Nämä ostamani olivatkin aivan poikkeuksellisen hienoja. Isoja kuin mitkä, paljon nuppuja, vahvat lehdet ja juuri sekä ihana väri! Toivottavasti nämä yksilöt olisivat pitkäikäisiä niin kukinnan suhteen kuin sen jälkeenkin. Olen joutunut tänä talvena heittämään perhosia pois mielestäni turhan paljon. Jotkut hyvät yksilöt kuitenkin porskuttavat vuodesta toiseen.

Hautajaiskukkien suhteen vierailu kuitenkin vahvisti ajatuksiani asetelman tilauksesta. Isoäitini muistoksi toivotaan pinkkejä tai fuksianvärisiä ruusuja kymbidi- tai perhosorkideojen sekä vihreän pohjan kera. Katselin netistä vähän malleja ja ovathan ne tavattoman kauniita. Onneksi tuli ostettua mummulle kukkia myös aiemmin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti