perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hydrangea Resurrection

Pääsinpä heti taas kokeilemaan hortensian kuivatusta. Eräänä iltana työhuoneessa oli vastassa aika pitkälti kokoon kuivunut kasvi, joka aikaisemmin tunnettiin nimeltä hortensia. Edellisinä iltana en huomannut mitään kuivumisen merkkejä, mutta valitettavasti se käy niin helposti; etenkin jos päivisin paistaa yhtään aurinko.

Aiemmista kerroista viisastuneena jo tiesin, että upotuskastelu saattaa hyvinkin pelastaa kasvin. Reilusti vaan vettä ruukkuun ja kasvi siihen muutamaksi tunniksi. Jo tunnin kuluttua isoimmat kukat ja lehdet alkoivat näyttää elpymisen merkkejä. Myöhemmin vielä kaadoin vedet pois ja jätin kasvin toipumaan seuraavaan päivään. Seuraavana iltana kotona odotti täysin virkistynyt ja lähes entisenlainen hortensia. Ainoastaan yhdessä pienemmässä nupussa oli päässyt tapahtumaan pysyvää vauriota. Selvisin siis aika vähällä ja hyvä niin. Olisi kyllä harmittanut todella paljon, sillä tämä kuivuminen on niin tiedossa. Miten ihmeessä saatoin taas unohtaa?


Nyt on sitten pysynyt taas kasteluasiat iltaisin paremmin mielessä. Illat kun ovat vielä aika pimeitä, ei tule aina huomattua kaikkia asioita. Onneksi siihenkin tulee parin viikon päästä muutos, kun päivän pituus ottaa yön kiinni. Viikonloput ovat jo ihan mukavan valoisia sekä aamut, mutta illassa vaikka yksikin lisätunti tekee terää. Ja pitää ainakin kasteluasiat taas paremmin mielessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti