tiistai 6. lokakuuta 2015

Sukkia, sukkia

Sukkalehti ilmestyi jo monta viikkoa sitten, mutta sitä on pakko hehkuttaa! Tykkäsin lehdestä valtavan paljon ja se oli täynnä aivan ihania ohjeita. Mallit olivat kivoja eikä mukana ollut mitään liian kummallista, vaan toteutettavia mukavia töitä! Haasteellisempia töitä kaipaavalle suosittelen Facebook-ryhmiä, joissa on erittäin mielenkiintoisia töitä, joista jokainen hyvät neulomistaidot omaava voi poimia parhaat päältä ja muokata niistä omia juttujaan. Itselleni tämä lehden kokoelma riittää hyvin. Tästä lehdestä ainakin riittää tekemistä!


Ohjeita oli 21 erilaista sekä lisäksi ohjeet perussukkiin 7 Veljestä-, Isoveli- ja Nalle-langoista. Lankojakin oli käytetty monenlaisia, joten jokaiselle lankatyypille varmasti löytyi jotain. Tykkäsin kovasti erilaisista kohoneulesukista, joita voi kukin muokata itsekin mielinmäärin. Lehdessä oli myös todella paljon erilaisia toteutustapoja kantapäistä neuletekniikkaan, joten niistäkin voi valita parhaat päältä.


Parasta antia tietysti olivat tämän hetken suosikkisukat eli räsymatot. Täytyy niitä tässä itsekin kokeilla, koska niistä saa kyllä todella hienoja erilaisia versioita aikaan! Näitä luomuksia ei voi kuin ihailla Facebookissa. Uskomattomilla väriyhdistelmissä saa hienoja tuloksia; ja lopputulosta ei voi tietää kuin kokeilemalla. Sinänsähän räsymattojen idea on erittäin yksinkertainen, mutta helposti varioitavissa miljooniin eri muotoihin. Viikonloppuna purin pois kokonaan ikuisesti keskeneräiseksi jääneet Nalle-langasta neulotun villatakin. Ajattelin, että se päätyy parempaan tarkoitukseen juuri sukissa. Villatakki meni niin monesti pieleen ja en vain saanut sitä ommeltua kasaan. Lopulta tajusin itsekin, että en vain halua edes tehdä sitä valmiiksi. Näin ollen se oli helpompi purkaa nyt ja käyttää langat vaikka näihin räsymattoihin. Kirjavana käyttäisin lisäksi ehkä jotakin Taika-lankaa tai ehkä jopa Luontopolun kanervaa. Yksittäin se tavallinen kanerva (se viimevuotinen, ei tämä ihana tänä vuonna ilmestynyt tumma kanerva) on aika pliisu, joten kaipaa kaverikseen ehkä jotain räväkämpää tai sitten jotain ihan yhtä pliisua.


Lehdessä oli myös mm. huovutettuja tossuja sekä toinen toistaan ihanampia kirjoneulesukkia; upeinpana tietysti iki-ihanat Anelmat. Ne ovat niin hienoja, että jopa minä kirjoneuleita välttelevä voisin taas sitäkin kokeilla. Ruutupiirrokset näyttivät sen verran yksinkertaisilta ja etenkin lyhyiltä langanjuoksutuksilta, joten mikä ettei!


Meillä on pojan kanssa tapana herkutella tiramisulla pari kertaa vuodessa eli aina silloin, kun mies on pidemmällä matkalla. Tällä kertaa sainkin sitten tämän ihanan sukkalehden lukuseuraksi. Sellainen pieni onnettomuus myös iski, että meiltä oli päässyt Amaretto kokonaan loppumaan ja oli tehtävä tiramisu ilman sitä. Yllättävän hyvältä maistui ilmankin! Harkitsin Amareton korvaamista jollain toisella liköörillä, mutta oikein sopivaa ei löytynyt ja tein sitten sen parhaan ratkaisun eli olla käyttämättä muuta kuin kahvia. Amaretto-tilanne on nyt kuitenkin jo korjattu ja hallinnassa. Miehen uusia työmatkoja odotellessa tai sitten Amarettokahvia... Ja saisihan näitä tällaisia lehtiä ilmestyä paljon useamminkin! Kaiken ihanan uuden ja haastavan keskellä minusta oli tosiaan oikein hyvä, että lehdessä oli mukana myös ihan tavallisten sukkien perusohjeet eri koossa. Tällä hetkellä on niin paljon erilaisia kivoja raitalankojakin, joista saa vaikka mitä kivaa aikaiseksi. Eikä ne yksivärisetkään koskaan mihinkään katoa!Ensi viikolla sitten ilmestyneekin jo Novitan Talvi-lehti. Toivottavasti jatkaa samalla hyvällä linjalla kuin tämäkin lehti. Toki Novitan lehdissä on sisältöä ja neuletöitä niin paljon laajempi skaala ja sukkalehti on kyllä paljon helpompi pitää kasassa. Mutta odotan innolla! Taidan leipoa silloin kurpitsapiiran seuraksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti