torstai 15. lokakuuta 2015

Lokakuinen viikonloppu

Torstai on todellakin toivoa täynnä ja se melkein onkin viikon paras päivä. Yhden työpäivän jälkeen kun on viikonloppua ja vapaa on vielä kaikkineen edessäpäin. Tähän syksyyn vaan aina kuuluu se onneton puoli, että suunnitelmia ja tekemistä on vaikka kuinka paljon, mutta kaikkea ei yleensä ehdi mitenkään tekemään. Tänä viikonloppuna ei ole ohjelmassa mitään erityistä tai tietysti on, mutta nämähän ovat vain näitä tavallisia syysjuttuja.

Parveketta pitäisi nyt alkaa laittaa talvikuntoon. Luvassa on kuitenkin vielä lämmin viikonloppu ja niitä siivous- ja istutushommia on huomattavasti mukavampi tehdä paremmalla säällä. Kasveja pitäisi käydä vähän hankkimassa ja täytynee suunnata Vantaalle, koska Bauhausissa tuntuu olevan aina hyvin näitä syyskasveja. Tietenkään en voi jättää käymättä Plantagenissakaan; yleensä nämä kaksi täydentävät toisiaan. Toinen erillinen reissu pitäisi tehdä myös Ikeaan, jos saan vaan miehen sinne suostuteltua. Työhuoneen seinille on luvassa uudistuksia ja olen hankkinut uusia julisteita useammankin. Nyt tarvittaisiin pari uutta kehystäkin ja se projekti on osoittautunut hankalaksi, sillä Ikea onkin pienentänyt suurimman kehyksensä kokoa. Ennen se oli 70 x 100 cm ja nyt se onkin vain 60 x 90 cm. Suuri osa julisteista mahtuu toki tuohon pienempäänkin, mutta minulla taitaa suurin osa olla kyllä tuota suurempaa kokoa. Täytyy hankkia pari noita pienempiä ja vähän tehdä vaihtoja kehysten kanssa. Niitä mielelläni tekisin viikonloppuna valmiiksi, vaikka ei nyt porattaisikaan. Ikean kanssa täytyy vaan aina katsoa sopiva hetki vierailla siellä, ettei itselläkään hermot siellä mene. On se kyllä sellainen rysä.Pakastimen marjaherkuista mainitsin aiemmin ja tässä on viime aikoina tullut kokeiltua esim. vadelmadaquiria. Toki on syöty myös marjoja marjoina, kuten mm. leipäjuustoa ja lakkaa. Tarkoitus oli viikonloppuna leipoa kurpitsapiirakkaa, mutta en taida mitenkään ehtiä. Lisäksi koko viikon on ollut kovin turvonnut olo (usein väsyneenä on), joten taidan jättää leipomiset väliin ja keskittää sen ajan liikuntaan. Leipoisin joka viikonloppu niin mielelläni, mutta sitä syömistä vaan piisaa sitten liikaa. Tänä kesänä sai pitää hameitakin poikkeuksellisen pitkään, joten siirtyminen housuihin ja muihin umpivaatteisiin on ollut kovin hankalaa. Enkä oikein tottunut vieläkään. Kuntoilu toki parantaa tilannetta ja tietysti se rajoitettu leivonta. Se kyllä harmittaa.

Yritän myös saada valmiiksi nykyisen vilttiprojektin, jotta pääsen muihin hommiin. Ja niitä suunnitelmia on paljon pipoista sukkiin ja villatakkeihin. Nyt innostuin vielä röyhelöhuiveistakin ja olisi kiva niitä kokeilla, kun sopivia lankojakin on tullut niihin joskus hankittua. Ja sitten on tietysti tuo Novitan lehti, jonka pitäisi tulla huomenna. Se täytyy kyllä lukea. Uusi Neulo-lehti tulikin jo eilen ja sitä jo vähän selailin. Uuden Talvi-lehden kuvat ovatkin jo selailtavana. Lehti, kun tulee jo huomenna, niin en itse niitä vielä raaskinut katsoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti