tiistai 27. lokakuuta 2015

Orchid Factory

Kiitos aurinkoisen lokakuun, sillä olen huomannut orkideojen olevan valtavasti kukinnassa edellä aikaisempia vuosia. Tänä syksynä näyttäisi oikein lupaavalta, että kukkiminen alkaisi monella ennen talven pimeimpiä päiviä!


Uskomatonta kyllä monet kukkavanoista ovat jo nyt täynnä nuppuja ja osa kukkiikin jo! Tänä vuonna toki olen siirtänyt monet orkideat hyllystäni suoraan ikkunalaudelle ja ilmeisesti valon määrä lisääntyy siinä melkoisesti, koska tulokset ovat näinkin hyviä. Ja varmasti sillä auringonpaisteisella lokakuullakin on merkitystä.


Ja niitä kukkavanoja! Niitä on nyt tällä hetkellä varmaan jo jokaisessa orkideassani. Tänä vuonna en ole edes pahemmin orkideoja lannoittanut ja silti kukkavanoja on tullut paljon, jos ei jopa enemmän kuin aiemmin. Aika pitkälti olen siirtynyt kuitenkin upotuskasteluun takaisin, vaikka siitä onkin enemmän vaivaa, mutta ehkäpä useampi orkideoista selviäisi talven yli. Kastelun tarve kun vähenee yleensä tässä syksyllä äkillisesti ja sitä on vaikea huomata, kunnes huomaa orkidearuukuissa vettä vielä monta päivää myöhemmin. Ei auta kuin koittaa vaan välttää ylikastelua tänä vuonna ja ryhtyä vaan sunnuntaisin siihen upotuskastelurumbaan.Sunnuntai on tosiaan upotuskastelupäivä kerran viikossa kesäaikaan ja kohta varmaan voi siirtyä talviaikaan eli n. joka toiseen viikkoon. Se on vähän hankalaa, kun oikea väli olisi varmaan jotain siltä väliltä. Senpä vuoksi kasteluväli vaihtelee ja kuten orkideojen kanssa yleensäkin, ne kukoistavat silloin kun niitä ei hoida sen kummemmin. Kastelua tarvitaan, mutta siitäkään ei saa ottaa mitään paineita! Säännöllisesti ja sopivasti, jota on luonnollisesti mahdoton toteuttaa. Yleensä kuitenkin keskitie toimii useimmille ja keväällä taas saadaan nauttia uusista kukkavanoista ja nupuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti