keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Räsymattoa ja räsymattosuunnitelmia

Ja heti alkuun, näkin lankavarastoni rakkaat lisäykset on tehty ennen viimeviikkoista lupaustani olla ostamatta lankaa. Olen siis ollut kuivilla jo useamman viikon, mutta onhan se aina päästävä niitä kauneimpia hankintoja juhlistamaan! Nämä kuuluvat myös siihen samaan lukuun syksyn haaveilemistani langoista, jotka olen jo ehtinyt hankkia. Taika-langan räsymattoa on vaan päästävä kokeilemaan!

Valmis räsymattolanka vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että on kyllä jännä nähtä mitä siitä oikein muodostuu. Keräkin on vaan niin yksinkertaisen kaunis ja ulkonäkö on todellakin ihan räsymattoinen. Valmiita töitä en muista kovinkaan paljon netissä nähneeni, joten sen käyttö voi osoittautua vähän haasteelliseksi, mutta eiköhän tästäkin jotakin mukavaa synny! Mietin vaan, että onko tämä sellainen, jota on käytettävä pienessä määrin ja pienissä töissä vai toimisiko paremmin sitten kuinkin aivan päinvastoin eli isompana tasona?


Myös 7 Veljestä varastoa tuli täydennettyä syksyn uutuuksilla. Nämähän ovat kovin tummia lankoja nämä uutuudet viininpunainen, tumma suklaa sekä sammaleenvihreä. Sen vuoksi ajattelinkin niiden sopivan oikein hyvin räsymattosukkiin siksi yksiväriseksi langaksi, koska tumma sävy on varmaankin se täydellisen tumma ja sävytön jonkun erityisen kirjavan rinnalla. Kuvittelisin tuovan sopivasti ryhtiä! Tummuudesta huolimatta tykkään näistä tämän syksyn langoista kovin, koska ovat kuitenkin oikeita värejä. Viime syksyn ja kevään muoti haalistuneine sävyineen ei ollut minun juttuni, vaikka tavallaan ihan kauniita nekin olivat. Värin sävytys oli vaan jotenkin jäänyt puolitiehen; eivät olleet tummia eikä vaaleita. Nämä taas ovat ihania!


Kohtuuden rajoissakin pysyttelin tällä kertaa näiden hankintojeni kanssa. Veljeksiä hankin kaksi kerää kutakin ja räsymattoa vain kolme. Eli puhutaan ihan tavallisten ihmisten hankinnoista. Yleensä ostan enemmän, ettei vaan pääse loppumaan. Tosin on pakko kyllä puolustautua, että lankaa ei ole koskaan kaapissa oikeaa määrää. Paitsi ehkä nyt. Harmi, että hyvät värit vaihtuvat liian usein. Toivottavasti nämä pysyvät perusvalikoimassa pidempään. Kyllähän nyt viininpunainen 7 Veljestä pitäisi olla jo ihan perusklassikko ja melkein kyllä tummanruskeakin. Ehkä näissä klassikkolangoissa kannattaisi olla ihan erikseen oma klassikkovalikoima perusväreineen. Perusväreistä parhaat perussävyt sekä sitten tällaiset välivärilankaklassikot kuten viininpunainen, harmaa sekä ruskea, ehkä myös erittäin suosittu oranssi! Ja se kaikkien jumaloima turkoosi. Ja minä tietysti haluan klassikoksi violettiin särähtävän kanervan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti