lauantai 11. huhtikuuta 2015

Talvi on täällä.

Talvi on täällä taas ja tämä on se talvi, josta todella pidän! Olen onnekas, sillä näin viidennen kauden aloituksen jo ennakkoon ja kyllähän tämä oli taas kaiken odotuksen arvoista. Tästä seuraa kymmenisen viikkoa luksusta; toki katson ekan jakson vielä uudelleen sekä sen jälkeen lisää luksusta, kun True Detective jatkuu siitä suoraan toisella kaudellaan. Ihana kevät ja kesä on siis luvassa!

Credit: hbonordic.com

Olen kokonaan skipannut kaikki trailerit yms. viime aikoina, koska tässä vaiheessa on turha tietää asioista liikaa. Historian ystävänä tutkin vähän liikaakiin asioiden taustoja ja koska tälläkin on oma George R. R. Martinin rakentama historiansa, tälle maailmalle löytyy omat historiikkinsa. Tästä johtuen olen nyt pari kertaa vahingossa törmännyt pariin spoileriin, joita en kyllä katunut, mutta lisääkään en ole halunnut tietää tarkemmin. Toinen liittyy Lady Stoneheartiin, jota ei vieläkään olla valitettavasti nähty, ja toinen Daenerys Targaryeniin, joka varmasti paljastuu tulevalla kaudella ja odotan sen olevan ihan mahtava juttu!

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com
Viides kausi alkaa vähän samalla tavalla kuin toinenkin eli missä me olimmekaan? Paljon hahmoja sekä paljon eri paikkoja ja siitä sitten tarinassa eteenpäin. Aryaa lukuun ottamatta tapasimmekin varmaan lähes kaikki muut viidennellä kaudella mukana olevat. Itse odotan kovasti Jaqen H'gharin paluuta, sillä hän on yksi suosikeistani. Jon Snow'sta on tullut myös sellainen, mutta häntä vaivaa vahvistetusti epäselvä tulevaisuus, josta kukaan ei tiedä. Toivoisin Jonin säilyvän hengissä. Aryan tulevaisuudesta tiedän sen sisältävän paljon erittäin mielenkiintoisia käänteitä ja Sansasta on tullut myös ajan mittaan erittäin kiinnostava henkilö. Cerseistä olen aina pitänyt sekä tietysti Daenerysistä. Ja Tyrion; kaikki rakastavat Tyrionia. Sekä lukemattomia edesmenneitä, josta ihanin tietysti on Ned Stark, mutta Sean Beanin poistumiseenhan olemme jo täysin tottuneita. Elämä jatkuu, vaikka Sean Bean poistuu. Tämä alkaa olla jo vähän luonnonlaki ja olen aika ihmeissäni, jos hän onkin mukana sarjan tai leffan loppuun saakka; sehän on jo vähän häiritsevääkin?

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com
Trailereistä ja odotuksesta kieltäytyneenä (no kuvia, olen kyllä tässä mielelläni seuraillut) Game of Thrones tupsahti elämään taas vähän ihanasti yllättäen. Ennen jakson alkamista alkoi kyllä tärinä innostuksesta; samalla tavoin kuin tieto siitä, että Faith No More, Soundgarden ja Alice in Chains ovat tekemässä uutta levyä! Toisaalta kun tieto ja liika odotus lisäävät tuskaa, on tämä tilanne parhaimmillaan, kun voi taas täysillä keskittyä Game of Thronesin maailmaan. Syksyllä otan homman taas kertauksena uudelleen vähän pidemmällä kaavalla joku koko sarjan tai edellisen kauden uusien. Koko tarinan näkee kokonaisuutena niin erilaisin silmin. Olenkin ehdottomasti kieltänyt kaikkia aloittamasta Game of Thronesia keskeltä; ei se kuulkaa vaan toimi niin! Ja voi voi, kuinka monta ihmistä olenkin tähän jo koukuttanut. Ja jokainen heistä on ollut enemmän kuin tyytyväinen uuteen elämäänsä. Ja pakko myöntää, että joskus oma mies on ihan oikeassa; tästä ei kyllä ole käyty väittelyitä, mutta esim. Star Warsiin ja Alieniin on tutustunut vähän pakolla ja ilomielin olen myöntänyt olevani väärässä. Tästä ei sen kummemmin keskusteltu ja toki Sean Beanillä oli myös vaikutusta asiaan.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com

Ehdottomasti haluan vielä suositella HBO:n Viewer's Guidea, jossa on tarjolla todella kattavat kartat ja henkilöesittelyt sukupuineen. Jos asioista haluaa päästy kärryille, tämä on se paikka. Kohta sinne päivitetään myös taas tietoja viidennen kauden paikoista. Pentos ja Braavos, täältä tullaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti