torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen varpuja

Vähän heikonlaisesti ehtivät kasvaa pääsiäiseksi keittiöni ikkunalla pääsiäisruohot. Myöhään ne tuli kylvettyä, mutta ehkä olivat ohrat myös ehtineet vanheta. Vähän harvempaa pääsiäisruohoa saatiin siis tällä kertaa, mutta eipä sitä tuuheutta kauheasti ole tullut pääsiäisen jälkeenkään. Ensimmäistä kertaa yritin niitä myös kasvatella pohjoisella puolella, joka saattaa myös olla näille liian pimeä.

Pääsiäisvierailuilla näin monella muullakin aika harvakasvuisia versioita eli taisi pääsiäinen yllättää monet muutkin. Onneksi tarjolla on muitakin kevään kasveja, joita saa valmiina kannettua. Nythän kaupat notkuvat narsisseja sekä leikkotulppaaneja sadassa eri värissä. Äidilläni oli myös helmililjaa, jota en ole vielä itse ehtinyt koskaan kokeilla. Olen perinteisen kevättalven narsissin ystävä, mutta omalla kohdallani niiden hurma alkaa jo vähitellen olla ohi; kevät tuli niin aikaisin.

Ilolla katselin äitini puutarhassa kuinka pensasmagnolia oli taas kerran selvinnyt talvesta. Aika hitaasti se kasvaa vuodesta toiseen ja kukinta on ollut keväisin muutaman kukan luokkaa, mutta hengissä on ja pysyy. Myös maassa kasvaneet muratit näyttivät selvinneet tästä talvesta hyvin. Toinen murateista on ostettu muistaakseni jo toissa kesänä. Muratit olivat talven peitettynä ja nyt näyttävät oikein hyviltä; tämä talvi on näillä näkymin niiden osalta selätetty.

Pojan virpomisvarvut vietiin tällä kertaa ruusujen muodossa. Niitä olikin hienot valikoimat Plantagenissa, tosin värivalikoimaa ei ollut kovin laajasti. Olisin kaivannut toiseen tilaisuuteen pinkkejä ruusuja, mutta niitä ei ollut ollenkaan, joten päädyin perinteiseen punaiseen. Näissäkään ruusupunteissa ei hirveästi hintaa ollut (5,90 e) ja olivat kuitenkin todella isoja ja kauniita ruusuja. Melkoinen sutina siellä leikkokukkahyllyssä kävikin! Olisin mielelläni ostanut mukaan myös marjakuisman oksan tms. mutta mitään tällaista ei ollut ollenkaan tarjolla. Pääsiäisen aikaan leikkokukkien menekki onkin varmaan melkoista!


Pääsiäiseltä sain kotiin tuomisiksi myös kukka-asetelman muistotilaisuuden tarjoilupöydästä; kauniin, yksinkertaisen mutta sopivan näyttävän pääsiäisvivahteineen. Kaunis kimppu ei loppujen lopuksi paljon krumeluuria vaadi. Vuoripalmun oksa on myös hauska lisä kimpun vihreänä osana. Täytyykin pitää mielessä! Se isompi peikonlehti on myös jo hankintalistalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti