maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pearl Jam Twenty

Katselin uusintana parisen vuotta sitten Yle Teemalta tallentamani Cameron Crowen dokumentin Pearl Jam Twenty. En ole koskaan ollut mikään erityinen Pearl Jam -fani, mutta tykkään siitä kyllä ja olen oman osani sitä kyllä kuunnellut. Tykkäsin dokumentista ensimmäisellä kerralla ja säästin sen, koska dokumentti vilisi tuttuja Seattlesta ja Pearl Jamin tarina oli kerrottu todella mielenkiintoisesti. Paljon musiikkia, mielenkiintoisia uutisvideoita sekä kotivideoita sekä aitoja haastatteluja. Toinen kerta toimi yhtä hyvin ja säästin Pearl Jam Twenty edelleen uutta käyttöä varten!



Pidän kovasti Cameron Crowen muistakin töistä. Erityisesti Almost Famous on jäänyt mieleeni. Sehän on tarina vähän kuin Cameron Crowesta itsestään ja rocktoimittajan alkutaival oli ihanasti kerrottu elokuvana. Luin juuri jostain, että Crowen Seattle-elokuva Singles on ilmestynyt Amerikassa bluraynä. Täytyy aikanaan hankkia se itsellekin, kun siitä tulee eurooppalainen versio. Elokuvahan ei sinänsä ole kummoinen, mutta sisältää paljon tuttuja Seattlesta eri rooleissa sekä esiintymässä. Minun on pitänyt myös pitkään kaivaa hyllystä Jerry Maguire ja katsoa se pitkästä aikaa vuosien jälkeen. Siinä nimittäin esiintyä Jerry Cantrell ja en ole sitä aikoinaan bongannut. 



Pearl Jam Twenty näytti olevan osissa katsottavissa You Tubessa, mutta käsittääkseni kokonaisuudessaan kuitenkin. Kannattaa katsoa, vaikka Pearl Jam ei olisikaan niin oma juttu; dokumentti on tehty hyvin ja tunteella. Niin hyvin, että pitäisikö laittaa Ten soimaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti