sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Novita ja Neulo - perinteiset pitsinumerot

Runsas viikko sitten posti toi sekä Novitan Kesä- että Neulo-lehden; Novitan Kesä oli jopa monta päivää etuajassakin. Luvassa oli paljon pitsiä ja muita kesäisiä neuleita, kuten odotinkin. Kesä ei ole neulemaailmassa minun juttuni vaan aivan erityisesti syksy sekä siinä samassa talvi. Mutta meitähän on moneen junaan ja silti aina lehdistä löytää jotain mielenkiintoista.


Novitan lehdessä ei ole makuuni mitään aivan erityisen houkuttelevaa, mutta tykkäsin todella paljon lankojen värjäysjutusta. Se on aina vaikuttanut todella mielenkiintoiselta, mutta en varmaan itse siihen jaksaisi ryhtyä. Jutussa oli tosi kauniit kuvat ja langat värjätty ihanin syksyisin värein; voi kun syksyn värikartta lupaisikin jotain tällaista! Paljon oli lehdessä tehty neuleita puuvillasta ja muista kesälangoista, joita yritän välttää hamstraamasta; mutta kyllä niitä löytyy silti varastoistani. Tykkään vaan tehdä syksyisempiä töitä. Itse lehdessä vaikutti olevan jotenkin aika vähän malleja, vaikka sivumäärä suunnilleen varmaan sama olikin kuin normaalisti. Ehkä pitsiohjeet ovat vaan niin vaikeita, että vievät ohjeineen suurimman osan sivuista.

Neulo-lehti sen sijaan pääsi ihan yllättämään pitsiohjeillaan! Lehdessä todella monta erittäin kaunista pitsineuletta pitkistä hameista, toppeihin ja mekkoon. Ihan jopa kävi mielessä pitäisikö pitsihommiin joskus kuitenkin ryhtyä. Vielä en täysin lämmennyt, mutta selailin kyllä ohjeita. Pitsineuleet ovat vaan kovin vaikeita elämäntilanteeseeni, kun muita rakkaita harrastuksia on paljon ja neulomisaikaa on tällä hetkellä liian vähän ja aina pitäisi helposti muistaa mihin jäi viime kerralla (ohjeiden merkitsemiseen en ole oppinut). Mutta siis esim. tuo hame- ja mekkopuoli; aivan ihania! Nämähän ovat vähän sellaista mitä silloin 90-luvulla oli liikenteessä ja hyvällä tavalla.


Mutta sitten itse asiaan. Seuraava eli vuoden paras Novitan numero Syksy ilmestyy heinäkuun päätteeksi. Tuskin malttaa odottaa syksyn lankakarttoja; ehkä kuitenkin hetken vielä. Kuvasta päätellen luvassa voisi olla jotakin ehkä uutta viininpunaista. Toivotaan niin. Neulo-lehden seuraava numero kolahtaa postista elokuussa ja puolestani sopii yllättää taas!2 kommenttia:

 1. Itse en innostu kevät- ja kesänumeroista vaan aina syksy- ja talvinumeroista, koska niistä löytyy aina jotain tekemistä mm. asusteet, joita ei voi olla koskaan liikaa.
  Itse sain toisen saman kevätnumeron samalla viikolla, kun kesänumero tuli kaksi päivää etuajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu; syksy- ja talvi-ihmisiä ollaan. Langat, värit ja ohjeet ovat niissä parhaimmillaan! Joskus toki näistä muistakin numeroista jotain kivaa löytyy!

   Jännä ajankohta tuplapostitukselle!

   Poista