keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Saksan, Itävallan, Italian sekä Slovenian pieni kiertoajelu

Tulevan kesän kesälomaa miettiessä tajusin, että matkamuistelut viime kesältä ovat kokonaan vuoden mittaan unohtuneet. Viime kesälomareissun teimme poikani unelmien kohteeseen eli Saksaan sekä samalla reissulla Itävaltaan. Lisäksi myös Italiassa ja Sloveniassa tuli pyörähdettyä autoilulomalla. Yöpymispaikkoja oli vain kolme: Salzburg, Obertilliach sekä München. Säät olivat aika vaihtelevat helteestä aika viileäänkin; onneksi kotona sää muuttui lämpimämmäksi reissun aikana ja niistä lämpimistä säistä sai nauttia pitkään lomankin jälkeen. Tänä vuonna olisi tarkoitus taas hakeutua johonkin takuulämpöiseen kohteeseen, mutta kaikki on toki vielä mahdollista, kun mitään varauksia ei ole tehty. Kyllä tätä Keski-Eurooppaakin voi joskus tulevaisuudessa taas kiertää!


Lennot ostimme Müncheniin, josta oli lyhyt matka Salzburgiin, jossa olimme muutaman yön. Salzburgista kävimme ajelemassa sekä Itävallassa sekä Saksassa, jossa oli mm. katsastettava Inzell pikaluisteluhalleineen tai siis lähinnä parkkialue. Itävallan puolella kävin katsomassa kaunista Mondseen aluetta ja kyllähän noilla seuduilla aivan valtavan kauniita paikkoja riittää yllin kyllin.
Itse Salzburg oli todella ihana kaupunki! Vaikka siellä on paljon turisteja, tunnelma on kuitenkin rauhallinen ja siellä on ihan mukava viettää aikaa. Kahviloissahan Itävallassa ja Saksassa on aivan uskomaton hintataso; valtavan suuren kakunpalat maksavat euron tai kaksi. Ei ole vaikea kuvitella, että hirveän helposti ei tullut kieltäydyttyä schwarzwaldinkakusta tai sacherkakusta; syntisen hyviä olivat myös! Sellainen pieni epäkohta jäi kyllä kaivelemaan, kun näin Saksan puolella myynnissä Mozartin kuula -jäätelöä, jota en ehtinyt silloin ostaa. Eipä sitä sitten mistään muualta saanutkaan! Mozartin kuulia löysin muuten kyllä oikein mukavasti, samoin Mozartin taalereita. Mirabellillä oli Salzburgissa mahtavia myymälöitä, joissa ei muuta myytykään kuin Mozartin kuulia. Ihana paikka!

Grossglocknerin alppitie oli myös huima nähtävyys. Siellä oli nähtävillä myös vuorilla asustavia murmeleita, jotka olivat hauskoja otuksia. Näillä alppiteillä törmäsi myös lumeen sekä jäätävän kylmään sumuun, joten niitä viileämpiä päiviä osui juuri vuoristoteille. Toinen yöpymispaikka oli Obertilliachin kylä Itävallassa, jossa olimme myös muutaman yön. Kylä on tunnettu ampumahiihtokisojen pitopaikka ja siellä käy paljon joukkueita myös kesällä treenaamassa. Meidän siellä ollessa paikalla oli Slovenian ampumahiihtomaajoukkue. Pienuudestaan huolimatta kylä oli täynnä kivoja ravintoloita ja itävaltalainen ruokahan on hyvää. Useiden vuosien saksan opintojakin pääsin vihdoin hyödyntämään ja ihmeen hyvin sitä sanoja muistikin; erityisesti ravintolasanastosta oli tällä reissulla iloa!

Italian puolella kävimme Cortina d'Ampezzossa päivävierailulla. Cortina oli todella kaunis kaupunki ja sunnuntaipäivänä siellä oli markkinat, josta löytyi mm. huikea valikoima italiaismammojen tunnettua perushametta. Muilta osin kaupat olivat sunnuntaina valitettavasti pääosin kiinni, joten niihin en päässyt tuolla tutustumaan. Kävimme myös hiihtohissillä Cortinan hiihtokeskuksessa ja se retki oli kyllä ihan kamala etenkin ylöspäin. Maisemat siellä olivat kyllä huikeat, mutta matka sinne ei ollut kyllä mieleeni; mutta selvisinhän siitäkin.


Toisella kertaa Italian puolella kävimme todella kauniilla Gradon kaupungissa, joka sijaitsee laguunisaarella. Gradossa oli todella kaunis ranta ja varmasti olisi ollut mukava kesäkaupunki pidempäänkin vierailuun. Kävimme samalla reissulla myös Slovenian puolella, jossa ikävä kyllä pääasiassa satoi aivan kaatamalla. Hetken auringonpaistetta oli tarjolla kuitenkin, kun pysähdyttiin syömään matkan varrella. Ruoka ja palvelu oli todella hyvää, joten Sloveniaa täytyy kokeilla paremmalla säällä uudelleen!

 


Olympiakaupunkivierailuja tuli haalittua useita. Cortina d'Ampezzon ja Münchenin lisäksi kävimme myös Innsbruckissa sekä Garmisch-Partenkirchenissä. Innsbruck oli täynnä turisteja ja siellä oli melkoisen viileää, mutta muilta osin varmasti ihan mukava kaupunki. Turistiaikana kyllä kahvilan ja ruokapaikan löytäminen oli aika hankalaa ja kadut olivat todella täynnä ihmisiä. Innsbruckiin verrattuna Salzburg oli todella rento paikka.Viimeiset pari yötä olimme Münchenissä ja voi pojat, siellä oli kyllä kylmä! Vierailulle osuivat kyllä tosi viileät päivät eikä vaatetus ollenkaan ollut näiden syyssäiden mukainen (siis silloin oli heinäkuu). Muuten kyllä pidin kovasti Münchenistä, mutta autoilulomien parasta antia ovat kuitenkin ne pikkukaupungit. Münchenin olympiapuisto oli ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Myös Olympiatornin näköalat olivat todella huikeat ja se oli ehdottomasti vierailun arvoinen.


Ennen kotimatkaa ajelimme vielä katsomassa Neuschwansteinin linnaa. Emme käyneet siihen tarkemmin tutustumassa, sillä turistien määrä alueella oli valtava. Bussikuljetuksiin ja kiertelyyn olisi mennyt niin paljon aikaa, että jätimme vierailun seuraavaan kertaan. Ja linnojahan muutenkin näillä main piisaa! Keski-Euroopassa lomailu on myös niin helppoa ja mukavaa, että ehdottomasti täytyy ottaa joskus uusiksi! Ja paljon jäi vielä näitäkin seutuja kiertämättä.

2 kommenttia:

  1. Hei, innokkaana neulojana löysin jnk aikaa sitten blogisi, inspiroiva blogi, itselle läheisiä aiheita ja kauniita kuvia, kiitos myös näistä matkavinkeistä! t. Elisa

    VastaaPoista