maanantai 13. huhtikuuta 2015

Bosch

Kahlasin taannoin läpi koko Boschin ensimmäisen tuotantokauden. Ilahduin, kun äskettäin sarjalle vahvistettiin toinen tuotantokausi ja odotan sitä innolla. Sarja on Amazonin tuotantoa ja siinä suhteessa myös omassa lajissaan uutuus. Sarja on muutenkin tehty enemmän brittisarjoja muistuttavaan tyyliin vaikka sijoittuukin Los Angelesiin. Bosch perustuu Michael Connellyn kirjoihin ja kaikin puolin tulevaisuus vaikuttaa oikein lupaavalta, mutta ensimmäiseen kauteen kannattaa jo ehdottomasti tutustua!


Credit: hbonordic.com

Sarja on nähtävissä Hbo Nordicilla ja koko ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa siis jo putkeen. Harry Bosch on losangelesilainen poliisietsivä, joka tutkii luulöydöksen perusteella lapsen murhaa. Tapaukseen sekoittuu toinen sarjamurhaaja ja tarinaan Harryn yksityiselämä sekä työhön liittyvä oikeudenkäynti. Tapauksia tutkitaan noin yhdeksän jakson verran ja viimeinen jakso on alansa erikoisuus, jossa poikkeuksellisesti tapaukset ovat jo oikeastaan selvillä ja kuulostellaan jo vähän tulevaa. Mielenkiintoinen ajatus, jos jatkoa ei olisikaan sarjalla tullut, miltä sarja olisi kokonaisuutena vaikuttanut. Joka tapauksessa mukana on hyviä näyttelijöitä pääosan Titus Welliveristä alkaen ja sarja on taattua laatua, joskaan ei mikään kovinkaan yllättävä. Mutta eipä se minua ainakaan haitannut. Tunnelma on hyvä, tarina toimii ja kuvaus sekä muu tekniikka laadukasta ja sarjan tyyliin sopivaa.

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com


Toista kautta odotellessa voi elätellä toiveita myös jatkosta. Ainakin näitä Harry Bosch -kirjoja näytti olevan 18 kappaletta, joten tarinoita ainakin riittää. Tänä päivänä perinteisestä rikosdraamasta on vähän pulaa ja monet tutut lähinnä brittisarjat ovat himmenneet vuosien mittaan. Ajatella niitä aikoja, kun meillä oli Cracker (Fitz), Prime Suspect (Epäilyksen polttopiste), Dalziel and Pascoe (Yorkshiren etsivät) sekä nyt vakavasti parhaista ajoista lopahtanut Silent Witness (Hiljainen todistaja). Että tervetuloa lisää vaan; hyvää rikosdraamaa ei ole koskaan liikaa!

Credit: hbonordic.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti