maanantai 4. huhtikuuta 2016

Siksak-hame ja periaatteista luopuminen

Olen tässä pitänyt useamman vuoden periaatetta, jonka mukaan keskeneräisiä töitä ei saisi olla kuin yksi kerrallaan. Pääsääntöisesti se on pitänyt ihan hyvin paitsi työtä vaihtaessa tai sitten saumojen ompelua odottavien ikineuleiden kanssa (toisin sanoen, päätös ei ole siten tainnut pitää yhtään...). Mutta kuitenkin, monien töiden kanssa periaate on ollut ihan loistava ja valmiita töitä on syntynytkin ihan mukavasti periaatteiden painaessa. Aiemmassa elämässä keskeneräisiä töitä oli lukemattomia eikä monetkaan niistä valmistuneet koskaan. Näin ajatellen, eteenpäin on kyllä päästy periaatteilla tai ilman.


Joka tapauksessa tulin talven mittaan siihen päätökseen, että nykyisellä neulontatahdilla en yksinkertaisesti ehdi tehdä kiinnostavista neuletöistä juuri mitään eikä varsinkaan lankavarasto kulu niin minkään vertaa. Neulontasysteemiäni on tehostettava ja näin ollen olen pyörtänyt päätökseni yhdestä neuletyöstä kerrallaan. Aloitinkin sitten heti muutaman vuoden takaisen hittineuleen eli Novitan siksak-hameen parissa normaalien villasukkien lisäksi (jep, näin pitkäksi näiden to do -neuleiden jonotusaika näköjään vierähtää...). Ainakin olen ollut kovin iloinen ja onnellinen, kun töitä ja lankoja voi vaihdella mielitekojen mukaan. Ja helpottunut lienee myös oikea sana kuvaamaan uusia periaatteita. Ehkä ne keskeneräiset työt eivät olekaan se pahin vaihtoehto, kun langoille tulee vaan käyttöä.

Seuraava ongelma onkin se nykyinen hifistely eli neuletöiden liiallisen tarkkuuden vaaliminen. Ongelma koskee värejä, neulontajälkeä, käsialan sopivuutta jne. Väriyhdistelmiä on siis kokeiltu ja ainakin yhtä väriä matkan varrella vaihdettu. Mallitilkkuja on tehty ja puikkoja on vaihdeltu. Kovin erilaisen tuntuisia ovat myös eriväriset 7 Veljestä -langat; jotkut pehmeämpiä ja jotkut kovin jäykkiä. Mallitilkkuja olisi ennenkin pitänyt tehdä, mutta vasta nyt niiden käytännöllisyys on oikeasti todettu ja mitähän sitä ei kauniin jäljen eteen tekisi. Kunhan tulisi vaan joskus valmista...


Mutta aina voi tehdä sitten toisen samanlaisen, mutta eri väreillä. Värit siihen ovat suunnilleen jo tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti