lauantai 23. huhtikuuta 2016

Punaisista haaveista totta

Tänä keväänä on pitkästä aikaa tehty erilaisia hankintoja kotiin. Osa on uusittu syynä luonnollinen kuluma ja osa syynä beaglen aiheuttama kuluma. Edellisestä muutosta on vierähtänyt neljä vuotta ja sen yhteydessä hankittiin kotiin kaikenlaista ihan jo remontin myötä. Sen jälkeen ei ole oikein ollut erityisiä tarpeita ja kiinnostustakaan sisustushankinnoille. Ja meillä kun ei ole kerrostalossa erityisiä säilytystiloja, kaikki minkä ostat on tultava käyttöön, joten meillä ei ole esim. joulu- tai kesämattoja. Nyt kun sisustarpeita on tullut ja sukanvarteen on kerätty pientä varantoa koiranpennun ajan 1,5 vuotta, on hankintojen teko ollut ihan erityisen mukavaa!


Olohuoneeseen on tarkoitus tilata uusi sohva toukokuussa edellisten revittyjen tilalle. Toisen sohvan tilalle on hankittu Ektorp-nojatuoli, joka vielä odottelee kasaamatta tilan vapautumista olohuoneessa. Meillä on ollut olohuoneessa kaksi sohvaa, jotka ovat tosiaan beaglen jäljiltä erittäin hurjassa kunnossa. Toinen sohvista on ollut vähän liikaa, mutta ne on hankittu aiempiin asuntoihin ja muutakaan sopivaa paikkaa meillä ei ole ollut. Nyt vaihdon yhteydessä siirrytään sitten yhteen sohvaan ja nojatuoliin; eiköhän niillä pärjätä! Sohvasta ei ole tällä hetkellä vielä sen kummempia suunnitelmia kuin se, että siitäkin tulee punainen.Ektorpia varten minulla on vaihtopäällisiä, mutta tilasin nyt kuitenkin Bemzistä taas näytekankaita. Kovasti joku punasävyinen kiinnostaisi ja ehkäpä sopivan tarjouksen osuessa kohdalle saatan päällisen tilatakin. Meillä nyt käytössä olevat Bemzin päälliset ovat ainakin kestäneet käytössä erittäin hyvin. Tilaamani palat olivat Aubergine, Wine Red, Chenille Burgundy, Cinnabar Red sekä Rosewood. Aubergine minulla jo olikin, sillä pojan huoneen tuolilla on sellainen päällinen; en vain muistanut sitä ja olisin voinut vaikka vannoa, että se on Plum. Eniten pidin Chenille Burgundystä, joka on kerrassaan upea, mutta pinta on sellainen, ettei se taida kestää siistinä koiraa ja koirankarvoja. Sen jälkeen sitten valinta osuukin Wine Rediin tai Cinnabar Rediin. Monien näiden Bemzin päällisten hinta ei ole montaa kymppiä kuin Ikean omien vaihtopäällisten ja näitä saa tosiaan ihan kaikissa väreissä. Pelkästään jo näytekankaiden tilaaminen oli vaikeaa!


Kevään mittaan pääsin myös toteuttamaan haaveeni suuresta punaisesta nukkamatosta työhuoneeseen. Olohuoneen ja työhuoneen matot olivat kymmenisen vuotta vanhat ja ovat olleet kyllä kovassa kulutuksessa ja käytössä. Muuton yhteydessä ne käytettiin pesulassa, mikä teki todella hyvää, mutta kulumista ei se pesukaan korjaa pois. Olohuoneeseen olin jo pitkään suunnitellut Ikean suurta Ådum-mattoa ja sellainen sinne hankittiin, kun tuli sopivasti kuunvaihteessa tarjoukseen. Myös Askon tarjouksesta löytyi erittäin edullisesti samankokoinen (200 cm x 300 cm) ihana punainen matto ja tarjous oli kyllä hyödynnettävä; ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Kolmivärisen nelitassun karvat siinä kyllä loistaa, mutta imurointi on meillä joka tapauksessa pakollista joka viikko, joten se on vaan kestettävä. Ja mikäs sen mukavampaa kuin pehmeät matot varpaiden alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti