sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Orvokkeja huhtikuun iloksi

Pitihän sitä pieni setti orvokkeja hakea huhtikuun piristykseksi. Ne tarkenevat hyvin jo parvekkeella ja tuovat sinne niin ihan pirteästi väriä kaiken muun kuihtuneen keskelle. Mahtavaa saada sinne taas eloa!


Plantagenenissa oli tällä kertaa myynnissä valmiina settejä, joissa oli eri värejä sekaisin. Ostin pari settiä violettipainotteella, mutta mukana tuli toki muitakin. Ihan kiva niin, sillä muuten tulisi aina päädyttyä samoihin väreihin kuin aina ennenkin. Ja sitä paitsi tällä hetkellä ihan mikä tahansa väri parvekkeella on uskomattoman kaunis!


Istutin orvokit murattien ja mansikoiden sekaan. Niiden osalta on vielä seurattava tilannetta, että mikä niistä on elossa ja mikä ei. Orvokithan kestävät lasitella parvekkeella kauniina kesäkuulle ja sen jälkeen ne on yleensä laitettava pois. Avoparvekkeella niistä varmaan olisi iloa koko kesäksi, mutta meidän parvekkeella niillä on turhan lämpimät oltavat, kun lämpötilat nousevat. Tuloksena on orvokkien huomattava venähtäminen ja tuholaisten invaasio. Mutta näiden viileämpien kevätsäiden ihana ilo ja piristys ne kyllä ovat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti