maanantai 25. huhtikuuta 2016

Talvehtineet

Kevät on mielenkiintoista aikaa ihan näin koti- ja parvekepuutarhurinakin. Innolla voi kevättalvella odotella mikä kasveista on selvinnyt ja mikä ei. Osa kesän parvekekasveistani talvehtii parvekkeella, osa kotona työhuoneessa ja osa vanhempieni luona maalla. Työhuoneessa talvehtineet ihmeköynnökset ja oliivit näyttävän voivan ihan hyvin; samoin maalla olleet pelargoni-muratti-istutus sekä viiniköynnökset.

Viiniköynnökset ovat alkaneet pukata jo lehtiäkin ja näyttävän muutenkin oikein hyväkuntoisilta. Ne on tarkoitus istuttaa keväämmällä maalle, sillä meidän parvekkeellamme on niille yksinkertaisesti kesäisin aivan liian kuuma. Valitettavasti. Maalla taas viiniköynnöksille on löytynyt erittäin suotuisa paikka ja viime kesänä tuli jo rypäleitäkin. Muutto maalle on siis paikallaan!


Pelargoni-muratti-istutus oli myös aivan loistavassa kunnossa. Toin sen jo valmiiksi kaupunkiin ja varmaan myöhemmin tällä viikolla sen on aika jo siirtyä parvekkeelle. Muutaman päivän ajattelin vielä seurata tilannetta, mutta eiköhän pelargoni ala tuolla parvekkeella jo selvitä, kun selvisi joulukuussakin. Muratti oli sen verran hyväkuntoinen, että täytyy harkita pitäisikö niitä viedä maalle enemmänkin talvehtimaan. Ihanaa, että hengissä näistä viimevuotisista selvisi ainakin yksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti