lauantai 9. huhtikuuta 2016

Maaliskuu parvekkeella

Maaliskuu parvekkeella oli ainakin pölyinen. Kevätaurinko on aika pitkälti kuivattanut kaiken, mutta hirveästi vaihdettavaa ei vielä parvekkeelle ollut narsisseja lukuun ottamatta. Nyt kun ollaan jo huhtikuuta tovi menty eteenpäin orvokit alkaisivat olla jo mukava piriste. Toisaalta, kanervat näyttävät yllättävän kivoilta edelleen; kunhan niihin ei vaan koske. Sitten kyllä rapisee, ja paljon.


Maaliskuussa kävin myös peittelemässä muratit ja hortensiat auringolta. Luulen tehneeni sen liian myöhään, mutta moni kasveilta näytti jo talvella aika entisiltä. Nyt olen jo aloittanut kastelun ja katsotaan miten käy. Joku murateista saattaisi olla hengissä ja kahdessa hortensiassakin on silmut. Pidän ne vielä hetken kuitenkin peitettynä, kun näistä säistä ei vielä tiedä. Yöt voivat vielä mennä kylmiksi ja sitten taas aurinko paahtaa liikaa eikä kastelukaan toimi vielä  normaalisti. Myös osassa mansikoista saattaisi olla elonmerkkejä, mutta kyllähän tämä oli niin hankala tarvi todella kylmän tammikuun vuoksi, joten odotukset eivät ole kovin suuret.

Kevät- ja kesäkasvien suhteen ajattelin pysytellä minimissä ja aika helppohoitoisessa. Tämä tarkoittanee siis lähinnä muratteja ja Välimeren kasvien siirtämistä parvekkeelle. Kesäloma tuntuu osuvan niin hankalaan hetkeen, että kaikki kukkivat kärsivät niin kovasti silloin. Hortensioita olisi taas kiva hankkia, mutta niistä on kyllä se helppohoitoisuus kaukana. Syksy ja talvi ovat niin helppoja, kun hoitoa ei tarvita; kun vaan vielä näkisi joskus itsekin istutukset muuten kuin viikonloppuisin!Lähiviikkoina on joka tapauksessa edessä parvekkeen siivoaminen vanhoista kasveista sekä ehdottomasti imurointi. Ja kyllä sitä kohta pitää jotain uutta elävää vihreääkin sinne saada; kyllähän tämä muuten kovin masentavaksi jää. Ja ne muratithan ovat kuitenkin niitä melko lailla helppohoitoisia lähes ympäri vuoden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti