maanantai 11. huhtikuuta 2016

Narsissit tuovaan kevään

Pakkohan sitä oli viikonloppuna muutama narsissi parvekkeelle tänäkin keväänä hakea! Parvekkeella alkaa olla niin väritöntä talven ja kevätauringon jäljiltä, että jotain elävää joukkoon kyllä kaivattiinkin!


Jätin vielä ruukkuihin kanervat, jotka olivat yllättävän hyvin säilyneitä. Värit olivat oikein pirteät, mutta varisevat kyllä heti, kun pikkuisenkin hipaisee. Kuumimmalle paikalle jätin vielä lehtiä murattien suojaksi pahimmalta paisteelta, mutta eiköhän ne voi lähipäivinä jo siivoilla pois. Huhtikuu kun lähestyy jo puoliväliä, niin eiköhän se selviä, joka meinaa selvitä!

Jostain syystä kaikki saviruukut tuntuvat olevan kateissa talven jäljiltä. Osa taitaa olla maalla, kun niissä vietiin joitakin kasveja talvehtimaan. Loput narsisseista joutui sitten ahtamaan niihin parvekeruukkuihin, jotka parvekkeelta löytyi. Yritin suosia narsisseille varjopaikkoja, joissa niistä olisi mahdollisimman pitkään iloa; auringossa turhaan kukkivat vaan heti ja venähtävät valtavasti pituutta!Narsissien kanssa olin tänä keväänä vähän myöhään liikkeellä, sillä parhainta niiden säilyvyys on siinä maalikuussa. Mutta kyllähän näistä on iloa silti, vaikka kukinta olisi nopeampaakin! Ei kevättä varmaan ole ilman narsisseja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti