keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kevät kurkistaa

Kevät on tosiaan kovasti tuloillaan. Viikonloppuna käväisimme maalla ja sielläkin näkyi maasta pilkistävän jo yhtä sun toista uutta kasvia. Ensimmäisinä tietysti kaikki tutut ja sinnikkäät!

Kovasti tässä odottelenkin uutta kasvillisuutta, koska pölyallergiaoireet ovat tänä keväänä olleetkin aikamoiset. Tiet täällä Helsingissä on jo aika hyvin siivottu, mutta sitä pölyähän sitten riittää kaikkialla muualla. Ja siihen pölyyn ei tunnu auttavan pysyvästi muu kuin kevät ja uudet kasvit. Sade hetkellisesti helpottaa. Tämä on tätä ja joka vuosi tuntuu vaan oireet pahenevan. Jännä ajatella, että kolmikymppiseksi saakka sai elää täysin allergiatonta elämää ja sitten onkin kaikenlaista vaivaa riittänyt!


Metsässä kaiken kuivuneen keskeltä pilkisteli sinivuokot. Keväällä kaiken uuden ja kauniin niin ihanasti huomaakin, kohta kaikkea uutta ja kaunista on niin paljon, että siihenkin tottuu. Tällä hetkellä sitä on kyllä vaikea kuvitella!


Tällä hetkellä on jännä seurata mitä kaikkea maasta nousee ja mitkä kasvit ovat talvesta selvinneet. Raparperia on ainakin tulossa. Pensaista ja puista monet näyttivät olevan vielä kovin nukkuvassa tilassa, joten mitään johtopäätöksiä ei voi vielä tehdä. Sama tilanne on myös kotona parvekkeella ja vielä pitää hetki malttaa ja katsoa keille kevät koittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti