tiistai 26. huhtikuuta 2016

Viherostoksilla

Ja kun alkuun pääsee, sillä ei loppua näy! Kevätistutusten loputkin muratit on nyt hankittu, kun halvalla sai. Ja hienoja vielä! Olen ennenkin hankkinut niitä Hongkongista ja kyllä ne nytkin olivat todella isoja ja hienoja; eikä hinnastakaan voi valittaa (2,99 e/kpl). Ja se väri; kyllä se tuore vihreä on vaan aina niin kevään väri!


Plantagenista kävin myös hakemassa kaksi roikkuvaa murattia, jotka olivat myös sellaisiksi aika edullisia. Edellinen riippuva muratti oli tässä vaiheessa ehkä ainoa parvekkeen murateista, joka oli varmasti kuollut. Edellisen talven se kesti, mutta kyllä tämä mennyt vaan oli sille sitten liikaa. Parvekkeella käväisi myös talvehtinut pelargoni-muratti-istutus, mutta en tosiaan raaskinut sitä sinne vielä jättää. Muut kasvit kylläkin, koska pihamyymälästähän ne ostinkin!Pitkästä aikaa tuli myös ostettua leikkokukkia ihan ruokakaupasta. Koira kun oli poissa kotoa, ruokapöytä kaipaisi piristystä ja kerrankin oli mahdollisuus jättää pöydälle jotain päivisin. Ai että, kyllä tykkään näistä neilikoista! Ovat niin kauniita ja kestävät pitkään. Neilikat ovat aina hyvä valinta!

Näillä parvekeostoksissa pärjätäänkin sitten pitkälle tämän kevään hankinnoissa, jos pysytään sillä helppohoitoisuuden linjalla. Lisäksi vielä muutenkin parvekkeella seurattavaa riittää kuinka hortensioiden, mansikoiden sekä murattien on talven mittaan käynyt. Kovasti ainakin edelleen yritän. Sitä en kyllä mitenkään kestä, että parvekkeella ei olisi mitään vihreää. Onneksi helppohoitoista vihreää on myös olemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti