tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kevät!

Näin se on! Ja kun vauhtiin päästiin narsissien ja orvokkien kanssa, oli tietysti jo pakko tehdä muitakin hankintoja parvekkeelle. Jotain elävää kun sinne keväällä tuo, sitä on vaan saatava lisää!


Narsissien suhteen lämpötilat olivat jo aika korkeat, kun ne tuli tänä keväänä sinne hankittua. Senpä vuoksi kukat aukesivat kovin nopeasti ja kasvit venähtivät pituuttakin heti, vaikka kastelukin oli minimoitu. Väripuoli on kuitenkin aivan ihana ja aurinkoinen. Jos narsisseista haluaa nauttia lasitetulla parvekkeella pidempään, oikea hankinta-aika on maaliskuu. Kevät menee vaan usein niin nopeasti, että itse ei aina ehdi mukaan!


Monen vuoden tauon jälkeen hankin parvekkeelle myös kaksi puksipuuta. Tavoitteena on tänä vuonna hankkia parvekkeelle vain kaikkea helppohoitoista, joita ei tarvitse kastella päivittäin. Tällä parvekkeella puksipuuta meillä ei ole ollutkaan, mutta edellisessä kyllä. Kesän viihtyivät siellä hyvin, mutta kuolivat talvella. Varmaan nytkin tulee ne viedä talvisäilöön muualle, mikäli talven yli niitä aikoo kokeilla katsoa. 


Puksipuiden lisäksi ostin Bauhausista kaksi aivan valtavan kokoista murattia. Kasvit olivat isoja, mutta lehdet aivan kingsize! En ole koskaan nähnyt myynnissä sellaisia. Hintakaan ei ollut paha eli muistaakseni n. 8 euroa per kasvi. Täytyy miettiä, jos kävisi vielä uudelleen katsomassa olisiko niitä jäljellä, koska ovat kyllä niin hienoja parvekkeella. Nämä kyllä todellakin viedään talvisäilöön maalle!


Kevään istutus- ja kastelukausi on siten avattu. Jos helppohoitoisuuteen pyrkii, on muistettava pysyä kohtuudessa. Terassihortensioista kieltäytyminen tulee olemaan kova paikka ja on kyllä vaikea sanoa pystynkö siihen. Onneksi näitä muratteja voi sentään ostaa huoletta!


Kevään kyttäyskausi on myös avattu. Olemmekin päästäneet beaglen parvekkeelle monta kertaa illassa. Onpahan ainakin aktiivista toimintaa, kun ei oikein muualta kotona ulos kunnolla. Kotikatu on kaikkea mielenkiintoista täynnä ja sitten on tietysti kaikki ohi liitävät linnut; kevät on mahtavaa aikaa!

2 kommenttia: