perjantai 3. heinäkuuta 2015

Valmista vilttiä

Vihdoin valmistui siksak-vilttini Joki-langasta. Oikein mukava työstää, vaikka isohan se tietysti on. Lanka ja kuvio kun toimivat, niin homma sujuu oikein sutjakkaasti. Etenkin lomalla!


Valmiin viltin koko on suunnilleen sama 100 x 155 cm kuin aiemmin valmistuneessa Suomi-villasta tehdyssä versiossa. Joki-langasta tehdystä viltistä tuli todella pehmeä ja se on varmasti myös lämmin. Tykkäsin kovasti tästä raidoituksesta, vaikka se ei missään kuvissa oikealta näytäkään. Langan pinnassa on ilmeisesti kuituja, että se heijastaa valoa, jolloin viltti on kuvassa paljon, paljon vaaleampi ja haaleampi kuin se on oikeasti.


Tämä vaan vahvistaa käsitystäni siitä, että siksak on aivan ihanaa! Sitä on mukavan vaihtelevaa, mutta ihanan helppoa tehdä. Ja onhan se kaunistakin ja siitä saa vaikka mitä aikaiseksi. Siksak on kyllä valloittanut sydämeni!

2 kommenttia:

 1. Kaunis peitto! <3
  Käytit siis kolmea väriä: punaista, kanervaa ja kirjavaa kanervaa?
  Paljonko lankaa meni?
  Minulla on peittoprojekti kesken: kaikki palat on tehty mutta pitäisi ommella ne yhteen ja aikaa on kuukausi ennen kuin annan peiton lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värit olivat juuri nuo kolme. Viisi raitaa kutakin, paitsi punaista kuusi. Lankaa meni muita 375 g/väri ja punaista 450 g. Määrät ovat suunnilleen, n. 1,5 kerää per raita. Onnea viimeistelyhommiin! Palojen ompelemisessa yhteen riittää kyllä työsarkaa!

   Poista